Okładka książki - Laiko Medis. Kraina Cienia

Laiko Medis. Kraina Cienia

"W moich oczach pojawiła się ciemność. Wokół nastała noc. Podniosłam głowę. Gwiazdy pojawiły się na niebie i wtedy pomyślałam o zaklęciu. Czy byłam pewna tego, co robię? Nie."

Ruiny starych zamków wcale nie są niebezpieczne. Dla Sary jednak ich zwiedzanie kończy się tragicznie, wpada do sali z tajemniczym sarkofagiem. Wiedziona ciekawością zagląda do środka. Podczas ewakuacji pod wpływem chwili zabiera szkatułkę, z którą pochowany był zmarły. I tym oto sposobem otworzyła wrota do swej przeszłości, jak i przyszłości. Powiecie co ma wspólnego z tym wszystkim umarlak? Zdziwię Was, bo dzięki krwi Sary on ożywa. 😱 Kim jest ów tajemniczy gość? I jaki ma związek z dziewczyną? 🤔

Okładka książki już mnie zachęciła do lektury. Jakbyście nie wiedzieli, to jest na niej amulet. 😁 Ciekawiła mnie jego historia, do czego jest potrzebny i jakie ma moce. Na wszystkie pytania dostałam odpowiedzi. Wy również możecie się tego dowiedzieć. 😅

To moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki i powiem szczerze, że taka odsłona mi się podoba. Świat, w którym występuje magia, tajemne moce i zaklęcia został świetnie wykreowany. Z początku nie mogłam się za bardzo w niego wczuć z powodu zbyt dużej ilości informacji. Po przyswojeniu wszystkiego nie miałam już żadnego problemu. Z każdą kolejną stroną świat bohaterów pochłaniał mnie coraz bardziej. W pozytywnym znaczeniu oczywiście. Przyszedł taki moment, że nie chciałam się rozstawać z Sarą i jej przyjaciółmi. 😅

Najbardziej zapadła mi w pamięć scena podmiany i kradzieży zwłok z kostnicy. Przygotowania do tego niecnego postępku były bardzo ekscytujące.😈

Autorka miesza przeszłość z teraźniejszą, nasi bohaterowie odbywają bowiem podróże w czasie. Nieodpowiedni ruch i cała przyszłość może ulec zmianie. Bałam się, że wszystko się popsuje. I po powrocie nic już nie będzie takie samo. 🙈

Niektóre wątki nie zostały do końca wyjaśnione. Zwiastuje to kolejną część. Mam nadzieję, że znajdę w niej dużo informacji i moja ciekawość zostanie zaspokojona. 😅

Zakończenie pozostawia nas w jednej wielkiej niewiadomej. Skończyło się w najlepszym momencie. Pytam się co dalej? Tak nie można. 😯 Koniecznie muszę poznać dalsze losy bohaterów.

Informacje dodatkowe o Laiko Medis. Kraina Cienia:

Kup książkę Laiko Medis. Kraina Cienia

Nieposkromiona. Slade
Agnieszka Kotuńska 0
Okładka ksiązki - Nieposkromiona. Slade

Victorię trudno poskromić - jest waleczna, wulgarna i trzyma się jedynie swoich zasad. Stres oraz problemy z młodszym bratem rozładowuje podczas nielegalnych...

Nieposkromiona, Alex
Agnieszka Kotuńska 0
Okładka ksiązki - Nieposkromiona, Alex

Victorię w życiu zdradzono wiele razy, ale po raz pierwszy to ona będzie musiała zdobyć czyjeś zaufanie, aby osiągnąć zamierzony cel. Podpisanie umowy...