Okładka książki - Ławrusznik

Ławrusznik

Tom 1 cyklu Gruzińska mafia

Z twórczością pani Pauliny spotykam się po raz pierwszy i ostatni. 🥱

O czym jest ta opowieść? Igor od dziecka wychowywał się w domu pełnym brutalności, w miejscu, gdzie miłość nie była okazywana. Jako członek mafii musi podporządkowywać się panującym w niej regułom, poznaje jednak kobietę i daje zawładnąć się emocjom, a w rezultacie łamie dotychczasowe zasady. Wszyscy jednak dobrze wiemy, że każda decyzja ma swoje skutki.

Czytając opinie innych czytelników byłam pozytywnie nastawiona do tej książki. Spodziewałam się czegoś naprawdę dobrego.

Początek nawet mnie zaciekawił, ale w pewnym momencie akcja zaczęła mnie potężnie nudzić i ciągnęła mi się aż do ostatniej kartki. Faktem jest to, że pani Jurga nie pogardziła ilością wątków i postaci, co niektórzy mogą uważać za plus, jednak mi zdecydowanie nie przypadło do gustu to, w jaki sposób zostały one przedstawione w powieści.

Jednymi słowy, to najzwyklejszy romans i nie ma w nim nic wyjątkowego. Autorka stworzyła z głównego bohatera bezlitosnego człowieka, który nie toleruje nikogo, ani niczego dokoła siebie, aż tu nagle dostaje przysłowiowego "oświecenia".

Żeby tego było mało, czcionka w tej książce strasznie utrudnia czytanie.

Muszę przyznać, że dawno nie wystawiłam aż tak krytycznej recenzji i z żalem to robię.
Książka zdecydowanie jest jedną z tych gorszych, które znajdują się na mojej półce.
Nie polecam.

Kup książkę Ławrusznik

Świąteczna ruletka
Paulina Jurga0
Okładka ksiązki - Świąteczna ruletka

Hazardziści to najlepsi kłamcy. Wie o tym Lina Leigh - dla otoczenia dobra żona i świetna matka - która w tajemnicy przed wszystkimi wiedzie podwójne życie...

Czarne żagle. Żądza. Tom 2
Paulina Jurga0
Okładka ksiązki - Czarne żagle. Żądza. Tom 2

Druga część serii ,,Czarne żagle" Nazywam się Cruz Noir García. Niewiasty mnie uwielbiają, bo potrafię odgadnąć i spełnić ich najskrytsze pragnienia...