Okładka książki - Legenda wikingów. Opowieści o Ragnarze Lodbroku, jego żonach i synach

Legenda wikingów. Opowieści o Ragnarze Lodbroku, jego żonach i synach

Opowieści o wielkim Ragnarze Lodbroku podana w przystępnej, zbeletryzowanej formie. Ukazana zgodnie z magicznym postrzeganiem rzeczywistości przez dawnych Skandynawów. Echa prawdziwych wydarzeń mieszają się z mitami i legendami.

Informacje dodatkowe o Legenda wikingów. Opowieści o Ragnarze Lodbroku, jego żonach i synach:

Wydawnictwo: Erica
Data wydania: 2017-05-22
Kategoria: Historyczne
ISBN: 978-83-65310-82-8
Dodał/a opinię: Krystian Ozon

Zobacz opinie o książce Legenda wikingów. Opowieści o Ragnarze Lodbroku, jego żonach i synach

Kup książkę Legenda wikingów. Opowieści o Ragnarze Lodbroku, jego żonach i synach

Wielka wyprawa księcia Racibora. Zdobycie grodu Konungahela przez Słowian w 1136 roku
Artur Szrejter0
Okładka ksiązki - Wielka wyprawa księcia Racibora.  Zdobycie grodu Konungahela przez Słowian w 1136 roku

Poznaj historię najazdu zaliczanego do największych średniowiecznych operacji wojskowych Północnej Europy. Najazdu, podczas którego starano...

Bestiariusz germański. Potwory, olbrzymy i święte zwierzęta
Artur Szrejter0
Okładka ksiązki - Bestiariusz germański. Potwory, olbrzymy i święte zwierzęta

"Bestiariusz.." koncentruje się na tych mniej przyjemnych stworach: wężach, smokach, olbrzymach, trollach, wilkołakach, krakenach, wrogich człowiekowi...