Dziewięć autorek. Dziewięć różnych historii. Ale wszystkie opowiadania w antologii “Let’s fall in love” łączy jedno – miłość.
Czy młoda kobieta za sprawą swojego sąsiada odzyska wiarę we własne piękno i w końcu odnajdzie miłość?
Czy ekskluzywny pan do towarzystwa porzuci wykonywaną profesję dla tej jedynej kobiety?
Czy warto dać drugą szansę?
Czy przyjaźń może przerodzić się w miłość?
Czy szalejąca burza może być początkiem namiętnej relacji?
Do czego może doprowadzić niespełniona pierwsza miłość?
Czy sny mogą się spełniać?
Czy jeden mail może uratować więcej niż jedno życie?
Do czego może doprowadzić podsłuchana rozmowa męża z asystentką?
Odpowiedzi na te pytania zawarte są w tych przepięknych, sensualnych, emocjonalnych, pełnych namiętności opowiadaniach.
Jestem zachwycona spójnością wszystkich tych historii. Mimo że każda z nich została napisana przez inną autorkę, to razem tworzą nierozerwalną całość. Książkę czyta się mega dobrze, to taki przyjemny umilacz na jesienny wieczór. Daj się porwać tym pięknym miłosnym historiom, usiądź obok bohaterów, posłuchaj ich szeptów, wyznań, intymnych rozmów.
Zastanawiałam się, czy spośród tych dziewięciu opowiadań, mogę wskazać jedno, to które najbardziej zapadło mi w pamięć i będę mogła je od dziś nazywać moim ulubionym. Przyznam, że to ciężka sprawa. Każda z tych historii jest inna. Każda, mimo że jej głównym motywem jest miłość, to traktuje o innym odcieniu tego uczucia. Czy znalazłam “swoje” opowiadanie? Nie. Wszystkie trafiły do mojego serca. Myślę, że na różnych etapach życia te historie mogą, jedne nieco tracić, a drugie bardzo zyskiwać w odczuciach czytelnika. I to jest super. Ta uniwersalność tych historii. Miłość w końcu jest bardzo uniwersalna.
Wydawnictwo: Ridero
Data wydania: 2023-09-28
zaczytania
Agata jest młodą kobietą, którą los od samego początku nie traktował dobrze. Nieudany związek z Michałem, przy którym doświadczyła ogromnego...
Poruszający i bardzo mocny debiut na rynku wydawniczym w kręgu powieści obyczajowej i romansu. Uwikłana w tajemnice i rozterki bohaterka na której...