Okładka książki - Limfa. Źródło energii i zdrowia

Limfa. Źródło energii i zdrowia

Słowo "limfa" wielokrotnie słyszałam w będąc w szkole, na lekcjach biologii, jednak szczerze powiedziawszy nie przywiązywałam wtedy większej uwagi do tego tamatu. Dzisiaj kiedy jestem już po lekturze poradnika "Limfa. Źródło energii i zdrowia" zdałam sobie sprawę jak ważnym czynnikiem jest limfa w naszym ogranizmie, bo przecież tak samo jak krew w nim krąży, a dodatkowo pomaga zwalczać drobnoustroje, a nawet komórki nowotworowe. Jak się okazuje praca wielu narządów w naszym ciele zależy właśnie od prawidłowego przepływu limfy. Z tego poradnika dowiemy się jak zadbać o układ limfatyczny, a zdrowie tego układu składa się z pięciu znaczących filarów: drenaża limfatycznego, diety i nawodnienia, pielęgnacji skóry i ciała, kompresjoterapii oraz aktywności fizycznej.
Super, że w książce znajdują się również ilustracje ukazujące gdzie w naszym ciele znajdują się elementy układu limfatycznego, dzięki temu dużo łatwiej i przyjemniej zrozumieć jego funkcjonowanie.
Poradnik ten będzie idealny dla osób chcących: poznać pracę swojego organizmu, zrozumieć jego działanie i zadbać o układ limfatyczny. Moja ocena to 7/10.

Informacje dodatkowe o Limfa. Źródło energii i zdrowia:

Wydawnictwo: Muza