Okładka książki - List z przeszłości

List z przeszłości

Świat Lexy wali się w gruzy, kiedy w ciągu kilku dni traci dwie najbliższe jej sercu kobiety.
Matka i przybrana babcia to była jej jedyna rodzina. Do tego niedawno rozstała się ze swoim ukochanym, który jak się okazało spodziewa się dziecka innej kobiety. W celu uporządkowania rzeczy zmarłej Ursuli udaje się do Edynburga. Na miejscu odkrywa, że jej opiekunka zastępująca prawdziwą babcię skrywała o wiele więcej tajemnic,niż ktokolwiek mógłby przypuszczać. Najważniejszy wydaje się być list adresowany do Ursuli, z którego wynika, że Lexy ma więcej krewnych, niż kiedykolwiek sądziła. Pod wpływem impulsu postanawia odbyć wyprawę do Malawi, gdzie ma nadzieję dowiedzieć się więcej na temat swojej rodziny. Dużą pomocą okazują się być notatki Ursuli,lecz także opowieść jej bliskiej przyjaciółki Evy, która w końcu postanawia przerwać wieloletnie milczenie i wtajemniczyć Lexy w sprawy, które dawno zostały pokryte kurzem zapomnienia. Ktoś jednak bardzo nie chce, żeby dziewczyna odkryła prawdę i na każdym kroku stara się jej utrudnić odkrycie czegokolwiek.

Całość recenzji dostępna pod adresem: http://zapach-ksiazek.pl/list-z-przeszlosci/

Informacje dodatkowe o List z przeszłości:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2017-09-22
Tytuł oryginału: Ursula
Dodał/a opinię: czytatnik

Zobacz opinie o książce List z przeszłości

Kup książkę List z przeszłości