🤍„Lista podejrzanych spraw” zaskoczyła mnie pozytywnie od samego początku jej czytania.Dziecięca narracja przynosi wiele nowych wątków,by znaleźć seryjnego zabójcę.Wraz z tym możemy odkrywać skrywane sekrety osób poznawanych przez bohaterek oraz prawdy,która czasem nie powinna ujrzeć światło dzienne.
Powieść jest nie tylko spojrzeniem na świat dziecięcymi oczami i skrypulatnym śledztwem,ale również poznanie bohaterów drugoplanowych-dzięki rozdziałom z ich perspektywy.Rozdziały nawzajem się uzupełniają tworząc odurzającą opowieść o strachu,lęku i odkrywaniu w mrocznych miejscach sekretów skrywanych przez dorosłych.
🤍Napięcie budowanej przez autorkę czuć na każdym etapie śledztwa.A ono potrafiło zawładnąć naszymi emocjami i dreszczykiem emocji spowodowanymi wydarzeniami z życia bohaterów.Choć książkę mozna zaliczyć do kryminału,to przedstawiona jest w lekki sposób,który fascynuje i zachwyca rodzajem dążenia do prawdy i odnalezienia seryjnego mordercy.
🤍„Lista podejrzanych spraw” zaskoczyła mnie swoją nietuzinkową-młodą narracją przedstawioną w bardzo wiarygodny sposób.A co najważniejsze-oczy dziecięce często widzą więcej,niż dorosłe.
🤍Jestem oczarowana tą historią i poznaniem jej z punktu młodego człowieka.
🤍Czytajcie i odkryjcie tożsamość mordercy,który czuł się bezkarnie…Polecam🤍
Wydawnictwo: Luna
Data wydania: 2025-07-18
Tytuł oryginału: The list of suspicious things
Barbara Dębska