Okładka książki - Litha. Rytuały, przepisy i zaklęcia na przesilenie letnie

Litha. Rytuały, przepisy i zaklęcia na przesilenie letnie

Inne wydania:

"Litha" to kolejna książka z serii Sabaty, tym razem jest poświęcona przesileniu letniemu. Oprócz obłędnego wydania zawiera sporo informacji i to właśnie o nie chodzi 😁

Autorka przybliża czytelnikom tradycje związane ze świętem przesilenia letniego, które panowały kiedyś, które panują obecnie i odwołuje się do różnych zakątków świata 😁

Jak zwykle przedstawione zostały bóstwa i symbole związane z tym sabatem, rytuały, zaklęcia, przepisy kulinarne oraz wiele elementów obchodów tej wyjątkowej, najkrótszej w roku nocy 😃

Warto spędzić ją w otoczeniu natury, jeśli jest taka możliwość i czerpać tego dnia ile tylko się da energii ze słońca.

W książce znajduje się bardzo wiele ciekawostek, które mogą spodobać się tym, którzy dopiero zaczynają poszukiwanie wiedzy o tym święcie jak i chcą sobie ją tylko poszerzyć.

Dla początkujących osób, które chcą zgłębić tego typu praktyki znajdzie się tu mnóstwo inspiracji, więc warto wtedy szczególnie rozważyć lekturę tej książeczki 😁

Mi się szalenie podoba pomysł na tę serię i już wyczekuję kolejnej książki, dotyczącej sabatu, który będzie się odbywać w sierpniu 😃

Informacje dodatkowe o Litha. Rytuały, przepisy i zaklęcia na przesilenie letnie:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2023-05-17
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Midsummer: Rituals, Recipes & Lore for Litha
Dodał/a opinię: Aleksandra Stasieńko

Zobacz opinie o książce Litha. Rytuały, przepisy i zaklęcia na przesilenie letnie

Kup książkę Litha. Rytuały, przepisy i zaklęcia na przesilenie letnie

Współczesna czarownica
Deborah Blake0
Okładka ksiązki - Współczesna czarownica

Choć może się wydawać, że bycie czarownicą wiąże się z odprawianiem skomplikowanych rytuałów i przygotowywaniem wymyślnych mikstur, tak naprawdę sekret...

Litha. Rytuały, przepisy i zaklęcia na przesilenie letnie
Deborah Blake0
Okładka ksiązki - Litha. Rytuały, przepisy i zaklęcia na przesilenie letnie

Sabat Litha obchodzony w najkrótszą noc roku - noc przesilenia letniego - to czas, gdy świętujemy zwycięstwo światła nad ciemnością oraz początek lata...