Lothar, jesteś mój!

Kochani okładka książki ze zdjęciem, czy graficzna? Co wolicie?

🩷🩷🩷

,,Mój świat był światem pieniędzy, wielkich inwestorów, stłumionych uczuć i nienawiści. Osiem lat temu, gdy dokonałem swojej zemsty, liczyłem na to, że nie będą już odzywały się we mnie ból i złość, bo miało być inaczej, lepiej, weselej.

Nie było”.

,,Lothar, jesteś mój” to kolejna poznana przeze mnie powieść spod pióra Iwony Feldman.

🩷Jest to lekka komedia romantyczna z dużą dawką humoru.

🩷Akcja książki rozkręca się już od pierwszego rozdziału, gdzie czytamy o tym, jak nasza bohaterka Olga na wieczorze panieńskim swojej siostry zostaje omyłkowo wzięta za lesbijkę i jakoś nie śpieszono jej do tego, by wyprostować tę pomyłkę.

🩷Już po tej scenie wiedziałam, że ta pozycja dostarczy mi dużo radości i zapewne nie raz rozbawi do łez.

🩷I oczywiście nie myliłam się. To jedno zdarzenie było tylko kamyczkiem w lawinie kolejnych sytuacji pełnych nieporozumień, które prowadziły do przezabawnych scen, co prawda momentami nieco żenujących jednak nie na tyle bym się zraziła do czytania.

🩷Rozdziały książki były dość krótkie, a narracja na przemiennie prowadzona między naszymi głównymi bohaterami. Ja uwielbiam taki sposób narracji, gdyż łatwiej wtedy poznać wykreowane przez autorkę postacie.

🩷A skoro mowa o bohaterach tej historii nie byli jakoś skomplikowani. Jednak mieli swoje charaktery, które nieźle się nawzajem nakręcały.

🩷Nieco pikanterii dodała także mroczna i tajemnicza przeszłość Lothara. Od początku ciężko było się domyślić, o co konkretnie może chodzić i to również mi się podobało

🩷Sam styl autorki był dość lekki i przyjemny, przez co tę pozycję czytało się błyskawicznie.

🩷Świetnie się bawiłam przy tej lekturze i o to właśnie chodziło. Może nie jest, to książka najwyższych lotów jednak spełnia, swoje zadnie umilając czas i zapewniając rozrywkę.

🩷Jestem pewna, że ta książka rozbawi nie jedną z was. Dlatego szczerze mogę wam ją polecić.

✔️Współpraca reklamowa z wydawnictwo @krople_czasu oraz @iwonafeldmann_autor ❤️

Informacje dodatkowe o Lothar, jesteś mój!:

Data wydania: 2022-10-18
Dodał/a opinię: za_czytamm

Zobacz opinie o książce Lothar, jesteś mój!

Kup książkę Lothar, jesteś mój!

Felix. Mroczna zemsta
Iwona Feldmann0
Okładka ksiązki - Felix. Mroczna zemsta

Myślisz że to bajka. Masz rację, to nie bajka. Felix skupia wszystkie swe siły na odnalezieniu tego, kto próbuje go zabić. To całkowicie pochłania jego...

Viva Dalia
Iwona Feldmann0
Okładka ksiązki - Viva Dalia

Poznaj tę pełną emocji i wzruszeń, skąpaną w słońcu Andaluzji opowieść o żołnierzu... i o kobiecie szukającej swojego miejsca w życiu. Wejdź w sam środek...