Wydaje się Wam, że wiecie coś o najpopularniejszej Magdzie w Polsce. Otóż zapewniam, nie wiecie nic. Ta autobiografia otwiera oczy na postać „najpopularniejszej kucharki i restauratorki” w kraju. Jednak nie jest ona o gotowaniu, a o przewrotnym życiu, w które wplotła się miłość do smaków i zapachów oraz dobrego jedzenia. Pani Gessler to niezłe „ziółko” pozostając przy kulinarnym nazewnictwie. W życiu dotknęła tragedii, szalonych porywów serca, zdrady ale nie tylko ze strony ukochanej osoby, mierzyła się ze stratami, które na zawsze pozostają w pamięci. Nie chodzi w tej recenzji o to by opisywać życie Magdy Gessler, chodzi o to by zachęcić czytelników do jej poznania i przeczytania tej autobiografii. Należy ruszyć z nią w tą niezwykłą podróż. Przemierzyć świat od Bułgarii, Hiszpanii przez Kubę oraz Polskę. Czasem się wzruszyć, a czasem uszczypnąć z niedowierzania czy zaśmiać z zażenowania. Ta autobiografia to prawda podana na talerzu, a autorka to kobieta godna naśladowania bo potrafiła wielokrotnie wstać z kolan i się nie poddawać, aby być w tym miejscu gdzie teraz jest i być tym kim teraz jest. Książkę szybko i płynnie się czyta, nie ma w niej zbędnego przynudzania. Okładka jest piękna i barwna jak sama bohaterka. Idealnie to wszystko ze sobą współgra.
Wydawnictwo: inne
Data wydania: 2021-07-01
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
ISBN:
Liczba stron: 352
Dodał/a opinię:
MariaAntonina
[...] miłość nie oznacza całkowitego poddania się woli partnera, spełniania jego życzeń, ulegania jego wymaganiom. Nie i jeszcze raz nie. Miłość to wolność, a nie przymus, swoboda, a nie ograniczenie.
Zawsze działałam zdecydowanie i konkretnie, bez wahania, a moje życie było totalnie nieszablonowe.
Więcej