Okładka książki - Maltańska przygoda

Maltańska przygoda

Dajecie szansę debiutantom ? Ja bardzo chętnie sięgam po debiuty , uważam, że każdy autor od czegoś zaczynał. Nie raz trafiłam na wyjątkowe książki i ta jest jedną z lepszych.

Taka cieniutka, niepozorna , a jednak idealna na ten jesienny, chłodny i ponury czas. "Maltańska przygoda" to książka , która Was rozgrzeje , pozwoli Wam wyruszyć w ciekawą podróż bez wychodzenia z domu czy nawet spod koca :)

Alina i Klara , to przyjaciółki , które postanowiły we dwie wyjechać na tygodniowe wakacje na Malcie . Byliście tam kiedyś ? Z tą książką poczujecie się jakbyście brali udział w tej wyprawie. Obie kobiety są ewidentnie różne, mają odmienne charaktery i plany podróży. Alina to lekkoduch , mający za sobą nieudane związki i nie ma nic przeciwko wakacyjnej przygodzie łóżkowej. Klara twardo stąpa po ziemi, lubi mieć wszystko zaplanowane i rozpamiętuje wciąż rozstanie z chłopakiem. Książka w sumie skupia się na niej . Poznaje Antka - chłopaka pracującego w hotelu, w którym kobiety mieszkają przez ten tydzień . A także Karola - który tak jak one przyjechał na wakacje . Czy relacja z którymś z nich rozwinie się na dłużej niż te kilka dni wakacji ?

Co mnie oczarowało w tej książce to szczegółowe opisy Malty. Zwiedzamy ją wraz z bohaterami. Autorka opisuje piękne plaże, zabytki, miejscowości tak dokładnie , że można poczuć ten klimat jakby się tam było. Nie wiem czy autorka poznała to wszystko osobiście czy przygotowała się do tej książki w inny sposób ale zaimponowało mi tak barwnie opisując to miejsce.

"Maltańska przygoda" to przyjemna i lekka lektura , o przyjaźni dwóch kobiet , o zawodach miłosnych ale też o nowych znajomościach , zauroczeniu... i podróży. Sądzę, że ta pierwsza książka wyszła bardzo fajnie i chętnie sięgnę po kolejne tytuły spod pióra autorki . Polecam Wam serdecznie te lekturę, sądzę, że jak ja spędzicie z nią miło czas.

Informacje dodatkowe o Maltańska przygoda :

Wydawnictwo: Dlaczemu
Data wydania: 2021-07-27
Dodał/a opinię: Marta BONIECKA

Tagi: Lato rumunia

Zobacz opinie o książce Maltańska przygoda

Kup książkę Maltańska przygoda

Karma nigdy nie gubi adresu
Katarzyna Wit-Formela0
Okładka ksiązki - Karma nigdy nie gubi adresu

Trzydziestokilkuletnia Martyna postanawia zawalczyć o niedawno zwolnione stanowisko kierownika w firmie. Jednak już od początku przeraża ją, do czego są...

Dziewczyna strażaka
Katarzyna Wit-Formela0
Okładka ksiązki - Dziewczyna strażaka

Weronika ma wspaniałego chłopaka. Inteligentny, czuły, troskliwy, przystojny, ma fantastyczny kontakt z jej rodzicami, jednak jak zawsze istnieje jakieś...