Jeśli interesuje cię jakikolwiek temat ziół, ziołolecznictwa, wróżeń, układania dnia według określonych schematów oraz zastanawiasz się dlaczego czasami widzisz więcej niż inni, to ta książka powinna trafić w twoje ręce:-) Ja już wiem, że jestem Guślarką, czyli jednym z typów czarownic, które myślą o czymś więcej aniżeli rutynie dnia codziennego.
Po pierwsze, Pozycja zakłada, że tylko czarownice będą chciały po nią sięgnąć, więc od razu pokazuje rodzaje magii, których być może używamy oraz opisuje nam jakiego rodzaju jesteśmy czarownicami (Samodzielna czarownica, Czarownica Eklektyczna, Zielona Czarownica, czy Guślarka).
Po drugie, jeśli ktoś nadal nie wie na czym polega prawo przyciągania, to będzie miał to tutaj wytłumaczone.
Po trzecie, poznacie przybory każdej wiedźmy, czyli świece, kamienie i kryształy, a w nich wypisane jaki kamień co przyciąga. Zioła i przyprawy, Olejki eteryczne, oraz Kolory, więc polecam sprawdzić jacy jesteśmy, jeśli mamy swój ulubiony odcień.
Po czwarte, ta książka na spokojnie wyjaśnia czym jest wizualizacja bez żadnej presji oraz opisuje w jaki sposób możemy ją używać.
Po piąte, przeczytacie o tym jak ważne jest pisanie dziennika oraz co powinien zawierać.
Po szóste, manifestowanie nie służy krzywdzeniu innych, lecz jest dobrem, które utworzymy by wspierać lub w jakichś sposób pomagać innym ludziom!
Po siódme i tu już nic więcej wam nie zdradzę, znajdziecie w niej wszelkie rytuały oraz zaklęcia jakich możecie potrzebować do osiągnięcia swoich celów. I nie da się przejść od razu do tego punktu nie znając po kolei wszystkich wcześniejszych, gdyż używane tutaj są słowa klucze, które bez pojęcia, nie da się poprawnie zastosować.
Uważam, że to pozycja dla każdego, kto poważnie traktuje manifestację i i chce osiągnąć stan samodoskonalenia. Jeśli sięgniecie po nią z ciekawości, potraktujecie ją jako nic nie wartą książkę, która wyjdzie na dawną fantastykę. Poważnie. Czy uważam ją za pomocną? Może ujmę to inaczej. Nigdy nie czytałam tak doskonale opracowanej i szczegółowej książki odnośnie tematu manifestacji. Czytelnik jest traktowany poważnie, jako osoba świadoma swojego kroku i wiary w wyższe ja. Niech przeczyta ją tylko ten, kto również w to wierzy. Ja jestem na ogromne WOW!
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2025-04-02
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: The Modern Witch's Book of Manifestation
Ewelina Przespolewska
Książka, z której łatwo można nauczyć się najważniejszych sposobów przepowiadania przyszłości ? ?technik wspomagania intuicji? ? pochodzących z różnych...
W naturze kryje się energia, która jest niewidoczna gołym okiem. Jednak odpowiednie wyczulenie zmysłów pozwoli ją dostrzec i czerpać z niej spokój, szczęście...