Okładka książki - Manifestownik dla czarownic

Manifestownik dla czarownic

Sztuka manifestowania opiera się nie tylko na łączeniu ze wszechświatem, który wspiera nas w osiąganiu celów, ale także na zrozumieniu siebie i określeniu swoich prawdziwych pragnień i intencji.

Ta książka pokazuje:

-jak połączyć się ze swoją wewnętrzną czarownicą

-jak kultywować pewność i wiarę w siebie

-jak ustanawiać potężne intencje.

Dzięki księdze nauczysz się wszystkich podstaw Wicca: pracy z cyklami słonecznymi i księżycowymi, bóstwami, symbolami i pięcioma magicznymi elementami, a także z tworzeniem świętej przestrzeni i ,,księgi cieni", aby wzmocnić swoje intencje i manifestacje.

Wiccańskie rytuały i konkretne zaklęcia pomogą ci wyczarować pozytywność i przyciągnąć to, czego pragniesz.

Informacje dodatkowe o Manifestownik dla czarownic:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2025-04-02
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: The Modern Witch's Book of Manifestation

Tagi: Umysł ciało duch

Kup książkę Manifestownik dla czarownic

Manifestownik dla czarownic - opinie o książce

Avatar użytkownika - zainspirowanawku
zainspirowanawku
Przeczytane:2025-05-11,

Cześć Wszystkim w to piękne, słoneczne popołudnie zwiastujące weekend majowy🤗 Jakie macie plany? U nas na spokojnie, może coś na spontanie wykombinujemy🤗 Ale wcześniej mam dla Was recenzję książki Sarah Bartlett pod tytułem "Manifestownik dla czarownic". Już sam jej tytuł brzmi ciekawie. Autorka książki ukończyła Wydział Studiów Astrologicznych, więc jej wiedza jest ogromna. Wierzycie w sztukę manifestowania a tym samym przyciągania do siebie określonych sytuacji, rzeczy bądź osób. Ja staram się wierzyć, że to ma jakiś ukryty sens i myślenie pozytywne faktycznie dużo daje. Ta książka pokazuje jak ważne dla nas kobiet jest podążanie za swoją intuicją. Czasami bijemy się z myślami co zrobić a wystarczy chwilę pobyć sama ze sobą i wysłuchać tego co nam wnętrze podpowiada. Jest to taka trochę skarbnica wiary w siebie. Autorka opisuje nam różne typy czarownic oraz przykłady rytuałów, zaklęć i manifestacji. Nie będę ukrywać czarownicą nie jestem, ale ta zachęta by bardziej wierzyć we własną intuicję bardzo mnie przekonała. Ciekawy poradnik zawierający zaklęcia i rytuały niezbędne do realizacji marzeń. Może nie do końca w to wierzę, ale za to bawiłam się przy niej świetnie.

Dzięki tej książce nauczysz się podstaw wicca, czyli pracy z cyklami słonecznymi i księżycowymi, bóstwami, symbolami i pięcioma magicznymi elementami, a także z tworzeniem świętej przestrzeni i "księgi cieni", aby wzmocnić swoje intencje i manifestacje.

Autorka zawarła bardzo dużo przydatnej wiedzy, która jest podstawą w rzemiośle. Pokazuje nam także jak poprawić wiarę w siebie, miłość oraz samopoczucie. Zwraca także uwagę na to co powinno się omijać bądź uważać przy przywołaniu. Nie wszystkie zaklęcia, zamowy i rytuały są dobre. Tak jak wszystko we wszechświecie. Są dobre i złe strony.
Zapoznamy się z światem magii i czarów. Poznamy przybornik każdej wiedźmy. Połączymy się z naszym wewnętrznym ja czarownym. Zdobędziemy wiedzę jak pracować z ciałami niebieskimi, bóstwami oraz znakami i symbolami. Ważną rzeczą są także pory roku i okazyjne święta. Uzyskamy wiedzę jak manifestować miłość, związek, szczęśliwą rodzinę, przyjaciół i pełen ciepła dom. Jednymi z najważniejszych rzeczy są samopoczucie, samostanowienie, pomysłowość oraz duch przygody.

Książka zawiera dużo przygotowanych już zaklęć oraz manifestacji, które możemy wykorzystywać, bądź w późniejszym czasie utworzyć własne.
Jeżeli pragniesz zapoznać się z podstawową wiedzą czarowną, to ta książka jest dla Ciebie.

Avatar użytkownika - yoloczytam
yoloczytam
Przeczytane:2025-05-10, Ocena: 6, Przeczytałem,

Książka "Manifestownik dla czarownic. Zaklęcia i rytuały niezbędne do realizacji marzeń - autorstwa Sarah Bartlett to inspirujący i przystępny przewodnik po świecie manifestacji i współczesnej magii wiccańskiej, skierowany przede wszystkim do kobiet, które chcą obudzić w sobie pierwotną moc i sięgnąć po swoje marzenia w sposób świadomy, pełen uważności i duchowej głębi.

Autorka wprowadziła mnie w proces manifestowania jako coś więcej niż tylko technikę przyciągania -- to droga poznania siebie, swoich najgłębszych pragnień oraz pracy z energią wszechświata. Bartlett podkreśla, że magia zaczyna się od wnętrza - od zrozumienia własnych intencji, pielęgnowania wiary w siebie i odkrycia swojej ,,wewnętrznej czarownicy". To właśnie z tego miejsca -- zaufania do siebie i swoich mocy -- rodzi się skuteczna manifestacja.

Jedną z największych zalet książki jest jej struktura: przystępna, przejrzysta i pełna praktycznych wskazówek. Znajdziemy tu zarówno podstawy wicca, jak i konkretne rytuały oraz zaklęcia, które zostały opisane z dużą dbałością o szczegóły. Bartlett prowadzi przez tematy takie jak praca z cyklami księżycowymi i słonecznymi, kontakt z bóstwami i żywiołami, tworzenie świętej przestrzeni czy zakładanie ,,księgi cieni" -- osobistego grymuaru do zapisu własnych doświadczeń i intencji.

Wartością dodaną są opisy różnych typów czarownic, które pomagają lepiej zrozumieć własny styl pracy z magią, a także konkretne porady, czego unikać i na co zwracać uwagę, by praktyka była bezpieczna i skuteczna. Autorka nie oferuje jedynie magicznych formułek, ale kładzie nacisk na szczerość, uważność i konsekwencję w działaniu.

Bartlett pisze z ciepłem i szacunkiem do duchowego poszukiwania, nie popadając w ezoteryczny przesyt. Jej język jest prosty, ale sugestywny -- łatwo poczuć się zachęconą do spróbowania czegoś nowego, do zaufania sobie i wszechświatowi.

Książka dla każdej osoby, która szuka duchowego narzędzia do wspierania swojej codzienności, która interesuje się magią, wicca lub po prostu chce nauczyć się pracy z intencją. Zarówno początkujące adeptki, jak i osoby mające już kontakt z praktykami duchowymi znajdą tu coś wartościowego.
Manifestownik dla czarownic to książka, która nie tylko inspiruje do działania, ale daje też konkretne narzędzia do samorozwoju. To afirmacja kobiecej siły, intuicji i odwagi, by świadomie sięgać po to, czego naprawdę pragniemy. Ciepła, praktyczna i pełna magicznego uroku -- idealna pozycja dla każdej współczesnej czarownicy.

Tajemnice wszechświata w 100 symbolach
Sarah Bartlett0
Okładka ksiązki - Tajemnice wszechświata w 100 symbolach

Książka Tajemnice wszechświata w 100 symbolach na przykładzie skarbów dawnych kultur umożliwia czytelnikowi poznanie i zrozumienie obecnych również w naszym...

Sekretny język przepowiedni
Sarah Bartlett0
Okładka ksiązki - Sekretny język przepowiedni

Książka ta objaśnia wszystkie najważniejsze i najbardziej popularne metody wróżenia i przepowiadania przyszłości. Dzięki praktycznym i prowadzącym krok...