Ta historia wywołuje na przemian radość i wzruszenie. Marley to pies rasy labrador retriever o bardzo trudnym charakterze. Jest nadpobudliwy, demoluje wszystko na swojej drodze, w szkole tresury nie odnosi żadnych postępów, dlatego zostaje wyrzucony.. Często jego zachowanie staje się dla jego właścicieli źródłem kłopotów, jednak są z nim bardzo związani i nie wyobrażają sobie życia bez ukochanego czworonoga. bardzo trafny sposób podkreśla, że to Marley nauczył ich , że każdy ma wady i zalety oraz zasługuje na drugą szansę.
Marley mimo, że nadpobudliwy,jest kochanym i wiernym psem. Ogromną radość sprawiają mu małe rzeczy takie jak spacer z ukochanym właścicielem czy zabawy z dziećmi. Jego wybryki mnie rozśmieszały, jednak kiedy John opisuje problemy Marleya ze zdrowiem i swoje refleksje czy ma utrzymać swojego pupila przy życiu czy skrócić jego cierpienie w oczach kręciły mi się łzy. Smutek, który odczuwał autor wraz z rodziną udzielił się i mnie. Bo jak zachować obojętność, kiedy trzeba pożegnać ukochanego zwierzaka, który wychowywał się od małego i nawiązała się więź. To książka, obok której nie można przejść obojętnie. Marley zdobył moje serce od początku. Polecam
Informacje dodatkowe o Marley i ja:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Pierwsze
Data wydania: 2009-09-17