„Nie bałem się śmierci. Od dłuższego czasu byłem z nią pogodzony, a chwilami sam chciałem jej spojrzeć w oczy”
Trzecia, a zarazem finałowa część serii #zepsutemiasto tom „Martwe na zawsze” jest chyba najlepszą, a zarazem najbardzej emocjonującą częścią ZM. Wyraźne zmiany w zachowaniu Tomka vel Jubilera, które już na końcu drugiego tomu dały o sobie znać, są tylko preludium do jego walki o wszystko. Igranie ze śmiercią nigdy wcześniej nie było tak proste i pociągające jak teraz, jednak pomimo pogodzenia się z nieuniknioną sytuacją, uczucia próbują zmienić tor wydarzeń. Znienawidzona, a zarazem jak się okazuje chyba, najbardziej zachodząca za skórę kobieta, wierni przyjaciele, którzy wskoczą w ogień i poruszą ziemię dla Jubilera, nikt i nic nie jest w stanie zatrzymać go przed jego niewyjaśnionymi mrożącymi krew w żyłach posunięciami, a także sposobami na ogarnięcie tej patowej sytuacji bez wyjścia. Igranie z ogniem i współpraca z zagadkowymi jednostkami, których Jubiler nie jest w stanie rozgryźć, może być jego gwoździem do trumny, no chyba, że odważy się zaufać komuś, komu nigdy nie powinien. Ale tak na prawdę nie ma idealnego wyjścia z tej patowej sytuacji i prawdopodobnie tylko smierć może okazać się ucieczką i wybawieniem, pomimo bólu na jaki przyjdzie mu narazić siebie, a przede wszystkim bliskich.
Wow, z tego to dopiero byłby świetny film bądź serial sensacyjny, ostre postacie, niebezpieczne sytuacje i te pikantne momenty, które rozgrzewają i nietuzinkowo przeplatają się z mrożącymi krew w żyłach wydarzeniami. Wyraziści bohaterowie, a każdy z nich wspaniale wpasowujący się w całość. No i to nieustające napięcie i zagadki, których nie możemy wprost doczekać się rozwiązania. Bardzo zaimponowała mi postać, Jubilera, która, przedłożyła spokój, bezpieczeństwa i życia bliskich ponad swoje własne.
Gorąco polecam styl @mateusz.gostynski bo wszystkie książki @gangsterskapisownia mają swój styl i jedyny w swoim rodzaju gangsterski charakter.
Oczywiście czekam na więcej i przyznam szczerze, że trochę smutno mi rozstawać się z bohaterami Zepsutego Miasta.
Gorąco polecam całą serię 🔥
Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2022-08-10
EroticBooksLover
Po ostatnich zdarzeniach Max przejmuje władzę nad miastem. Po raz kolejny bierze na siebie odpowiedzialność za bliskich i stara się wyciągnąć ich z tarapatów...
Czy wiesz, jak mężczyźni rozmawiają o seksie? Jakie są ich erotyczne fantazje? Nareszcie możesz przeczytać erotyk napisany przez faceta i poznać męski...