Okładka książki - Mężczyzna, którego nigdy nie spotkałam

Mężczyzna, którego nigdy nie spotkałam

„ᴍężᴄᴢʏᴢɴᴀ, ᴋᴛóʀᴇɢᴏ ɴɪɢᴅʏ ɴɪᴇ sᴘᴏᴛᴋᴀᴌᴀᴍ” ᴇʟʟᴇ ᴄᴏᴏᴋ 📱

▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪

Dzieli ich ponad osiem tysięcy kilometrów, łączy jeden przypadkowy telefon 📱

Zawsze ciężko jest napisać recenzje, w obawie, że można zdradzić jakiś istotny szczegół z fabuły, który potem psuje odbiór danej książki. W przypadku „Mężczyzny, którego nigdy nie spotkałam” nie będę za długo rozwodzić się na fabułą, a nad emocjami jakich doświadczyłam podczas poznawania tej historii.

„Mężczyzna, którego nigdy nie spotkałam” krótko mówiąc opowiada o jednym przypadkowym telefonie, który przeradza się w rozmowę telefoniczną, tym samym rozpoczynając pewną znajomość. Problemem są kilometry. Tysiące kilometrów, które ich dzielą. Tylko gdy odległość przestanie być problem, wszystko w ich życiu się zmieni.

Wydawać, by się mogło, że to kolejna powieść obyczajowa z romansem w tle, która umili jesienny wieczór. Kompletnie nie byłam przygotowana na ten nagły zwrot akcji, który się wydarzył. Zmieniło to moje postrzeganie tej książki i już wiedziałam, że będzie to jedna z tych lektur, które zostają w sercu na zawsze.

Każda strona do bólu przesycona jest niezwykłymi emocjami. Autorka zabiera nas w niesamowitą podróż, gdzie możemy żyć razem z bohaterami, dobrze poznać ich historie, by potem na koniec pokochać za całokształt. Ta historia jest wręcz przepełniona skrajnymi emocjami, które odczuwamy wraz z bohaterami. To tak emocjonalnie napisana powieść, że nie sposób odłożyć jej na bok, dopóki nie pozna się zakończenia. Postaci wykreowane przez autorkę byli niezwykle, co się rzadko zdarza - realni, więc czytelnik z łatwością może się z nimi zaprzyjaźnić. Śledzimy całą ich ścieżkę, ich zmagania z trudnymi sytuacjami. Przez cały ten czas mocno im kibicowałam. Bardzo podobało mi się to, że relacja pomiędzy głównymi bohaterami budowała się niezwykle naturalnie. Pomimo odległości autorce idealnie udało się ukazać tą nutę niepewności, która sprawiała, że czytelnik sam nie wiedział w jakim kierunku potoczy się ta historia.

Życie pisze różne scenariusze, a tą historią autorka uświadamia nas, jak takie zmiany kształtują naszą osobowość. Elle Cook stworzyła słodko-gorzką opowieść. W pewien sposób ta książka daje ukojenie. Jedna z tych, które zostają z nami na zawsze! Przekonajcie się sami, że to wartościowa książka! 💙

Informacje dodatkowe o Mężczyzna, którego nigdy nie spotkałam:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2023-10-11
Tytuł oryginału: The Man I Never Met
Dodał/a opinię: Małgosia Szydlak

Tagi: romans

Zobacz opinie o książce Mężczyzna, którego nigdy nie spotkałam

Kup książkę Mężczyzna, którego nigdy nie spotkałam