Okładka książki - Mi się podoba. Cyberbaba i hopchatka

Mi się podoba. Cyberbaba i hopchatka

Macie swoich ulubionych książkowych bohaterów? Ja mam ich sporo i najchętniej chciałabym, żeby ich historia nigdy się nie kończyła, dlatego, kiedy tylko wychodzi nowy tom z ich przygodami, to jestem pierwsza do ich przeczytania.
Cyberbaba i hopchatka to książka, w której główną bohaterką jest Mi, czyli Milenka, młodsza siostra Kuby, którego już pewnie większość z was poznała. Tym razem grupa przyjaciół w składzie Mi, Kuba, Amelia przyjaciółka chłopca oraz jej brat Albert, postanawiają udać się na weekendowy obóz do lasu, niestety nie spodziewają się tego, że nie będzie wyglądał on tak, jak sobie to wyobrażali. Żeby choć na chwilę odpocząć od niemiłej pani komendantki postanawiają zwiedzić okolice, niestety przez tajemnicze zegarki, które są na ich rękach, trafiają na chatkę złej czarownicy.
Przyznam, że bardzo brakowało mi tych rezolutnych dzieciaków, uważam, że historie o nich są jednymi z najlepszych opowieści dla dzieci i młodzieży. Tym razem narratorką zostaje Mi, dlatego wszystko jest tutaj opisane z perspektywy małej dziewczynki i jest to naprawdę zabawne, wiele słów jest tutaj śmiesznie przekształconych, dziewczynka prowadzi nawet tutaj swój pamiętnik.
Każda z książek tego autora posiada ukryty przekaz, a może nawet kilka, więc każdy może wynieść z takiej lektury jakąś lekcje. Tutaj mamy pokazane, że siedzenie przed ekranami i granie w gry nie jest aż tak fajne, kiedy nie mamy w tym umiaru. Warto czasami oderwać się od telefonów i komputerów i zobaczyć, jak wiele ciekawych aktywności oferuje nam świat wokoło, może mamy niedaleko las lub opuszczony zamek i zabawa w odkrywanie nowych terenów będzie o wiele lepsza niż tkwienie w domu na kanapie.
Ja z niecierpliwością czekam na kolejną część, ponieważ tę pochłonęłam w jedno popołudnie i chętnie poznałabym kolejne niesamowite przygody tej grupy przyjaciół.

Informacje dodatkowe o Mi się podoba. Cyberbaba i hopchatka:

Kup książkę Mi się podoba. Cyberbaba i hopchatka

Amelia i Kuba. Wenecki spisek
Rafał Kosik0
Okładka ksiązki - Amelia i Kuba. Wenecki spisek

Siostra Kuby, sześciolatka Mi, ściąga na siebie kłopoty. Jak zawsze. Tym razem połyka tabletkę, po której wyrastają jej włosy w miejscach, gdzie ich...

Felix, Net i Nika oraz Świat Zero
Rafał Kosik0
Okładka ksiązki - Felix, Net i Nika oraz Świat Zero

Co, jeśli dzisiejsza rzeczywistość różni się od tej, którą pamiętasz z wczoraj? Zawodzi cię pamięć, czy cały świat próbuje cię oszukać...