Okładka książki - Między palcami a ciszą Kolory jej duszy się kołyszą

Między palcami a ciszą Kolory jej duszy się kołyszą

"Kolory jej słów"

Ona nie krytykuje
Lecz rozmawia z nami
Słowa ubiera w barwy
Przemawia kolorami"

To jeden z wierszy znajdujący się w tej książce. Piękny, tak bardzo trafiający do serca. Teraz, gdy cisza w domu, mała śpi, mogłam z lubością zanurzyć się w tych wierszach i w tych obrazach. Kontemplować je w ciszy i przeżywać ich głębię. Obrazy małej Oli cierpiącej na autyzm wyrażają tak wiele słów, marzeń i emocji, że doprawdy nie trzeba nic absolutnie mówić, aby w pełni je zrozumieć. Wiersze Pani Ani natomiast, doskonale uzupełniają to, co młoda malarka chciała nam przekazać ;) wszystko idealnie do siebie pasuje - i treść i forma ;) ta mała dziewczynka wkłada w swoje obrazy tyle pasji i emocji za pomocą barw. Jedne obrazy są kolorowe, jedne bure, jednak wszystkie idealnie przemawiają do osób wrażliwych. Można się nimi zachwycić i w pełni przyznać, że młoda Ola jest bardzo utalentowaną malarką. Każde pociągnięcie pędzlem to historia, którą postanawia nam przekazać. Te wiersze tak idealnie pasujące do tego co przedstawiają te obrazy. Zgodność niczym 100%. Ujęło mnie to całkowicie. Poruszyło, skłoniło do refleksji i zastanowienia. Istotną rolę odgrywa tu również dobór kolorów i bardzo duży zmysł estetyczny 🎨 czytając tę pozycję, czułam się jak zaczarowana, będąca w krainie Oli - tak pełnego wyrażania siebie poprzez barwy. Bardzo piękna, poruszająca i kolorowa publikacja. Pełna metafor i przekazów. Polecam Wam gorąco zaznajomić się z nią, bo myślę, że naprawdę warto. Bardzo dziękuję za możliwość recenzji, bo była to dla mnie prawdziwa uczta zarówno dla ciała jak i dla duszy. Z całą mocą zachęcam Was do sięgnięcia po tę pozycję i przyznaję w pełni zasłużone ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐/10 punktów!! 😍

Informacje dodatkowe o Między palcami a ciszą Kolory jej duszy się kołyszą:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Autorskie
Data wydania: 2019-05-23
Kategoria: Poezja
Ilustracje:Aleksandra Anna Sikorska
Dodał/a opinię: Natalia Strągowska

Tagi: sztuka autyzm literatura rumuńska twórczość abstrakcja

Zobacz opinie o książce Między palcami a ciszą Kolory jej duszy się kołyszą

Kup książkę Między palcami a ciszą Kolory jej duszy się kołyszą