Okładka książki - Miejsce przeznaczenia

Miejsce przeznaczenia

Po serii morderstw w hiszpańskim Suances miał być już tylko spokój i był, ale tylko do pewnego czasu. Normalność okazała się złudna, a przed mieszkańcami kolejne ciężkie chwile. Zostaje znalezione ciało kobiety, na dodatek jest ona ubrana w średniowieczną suknię, a przy sobie ma bardzo tajemniczy przedmiot. Jest zrobiona sekcja zwłok, która ujawnia bardzo szokujące okoliczności śmierci. Przed śledczymi niełatwe śledztwo, pełne tajemnic. Na szczęście mają już pierwszą wskazówkę i dość szybko dowiadują się, że kobieta była Polką. Jak potoczy się śledztwo? Co zostanie ujawnione? Jakie tajemnice ujrzą światło dzienne?

Zacznę od tego, że nie czytałam tomu pierwszego i zamierzam to nadrobić w najbliższym czasie. Książka zdecydowanie mi się podobała. Była pełna tajemnic, sekretów, z ciekawym śledztwem. Autorka niejednokrotnie „wodziła mnie za nos”, kiedy byłam już czegoś pewna, okazywało się, że nie mam ani trochę racji. Udane okazało się połączenie kryminału z powieścią obyczajową.
Akcja sprawnie poprowadzona, ze zwrotami, które mnie potrafiły zaskoczyć. Książkę czytało się dość szybko, a podczas czytania towarzyszyły mi emocje. Pomimo ponad 500 stron, dla mnie była to pozycja na tyle wciągająca, że przeczytałam ją w jeden wieczór (no dobra z dość znaczącym zarwaniem nocy, jednak było warto).

Bohaterowie zdecydowanie ciekawi, dość dobrze wykreowani. Tym razem nie mogę Wam o nich nic więcej powiedzieć, jednocześnie nie zdradzając zbyt dużo z fabuły.

„Miejsce przeznaczenia” to książka, która zaskoczyła mnie i to nie jednokrotnie. Ze swojej strony z przyjemnością polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Informacje dodatkowe o Miejsce przeznaczenia:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2024-09-11
Kategoria: Przygodowe
Tytuł oryginału: Un lugar a donde ir
Dodał/a opinię: Anna Kaczor

Tagi: Thrillery i suspens Proza literacka Literatura przygodowa

Zobacz opinie o książce Miejsce przeznaczenia

Kup książkę Miejsce przeznaczenia

Ukryty port
Maria Orua0
Okładka ksiązki - Ukryty port

Ktoś owinął w prześcieradło martwe ciało i zamurował je w ścianie Wietrzne wybrzeże Hiszpanii miało być dla Oliviera oazą spokoju. Zmęczony życiem w Londynie...

Złodziej fal
Maria Orua0
Okładka ksiązki - Złodziej fal

Morderstwo to dopiero początek. Prawdziwa gra toczy się w umyśle W rezydencji Quinta del Amo w nadmorskiej miejscowości na północy Hiszpanii odnaleziono...