Dzisiaj swoją premierę ma debiutancka powieść Mirosławy Kubiak „Miłość jak wino”.
Jak sam tytuł wskazuje jest to przede wszystkim książka o miłości, jak również historia o wielkiej pasji do wina.
Marta postanawia wrócić do rodzinnego domu, po tym jak zostaje zdradzona przez chłopaka. Początkowo jest załamana, ale szybko poznaje młodego lekarza, Marcina Rowińskiego. Między nimi wybucha niespodziewane uczucie. Jednak ich miłosne plany burzy dziewczyna Marcina, Karolina, o której istnieniu Marta nie miała pojęcia. Marcin jest rozdarty. Z jednej strony jest zakochany w Marcie, z drugiej strony za namową matki oświadczania się Karolinie. I tu możemy spodziewać się prawdziwych zawirowań uczuciowych, a postawa głównych bohaterów nie raz może działać nam na nerwy.
Marcin i Marta będą musieli pokonać ogromne przeszkody jeśli będą chcieli być razem.
Najbardziej barwną postacią książki jest babcia Marcina, przemiła kobieta, która wystarczy, że spojrzy na człowieka, a już wie co go trapi i męczy.
Książka porusza bardzo trudne tematy, chociażby gwałt małżeński czy przemoc.
W tej historii bardzo dużo się dzieje. I z pewnością z tą książka nie można się nudzić. Będą zarówno te dobre momenty, jak i złe. Przygotujcie się na prawdziwe emocje.
Polecam.
Wydawnictwo: Replika
Data wydania: 2023-04-18
monikaswiatek
CZASEM TO, CO NAJWAŻNIEJSZE, DZIEJE SIĘ TAM, GDZIE NAJMNIEJ SIĘ TEGO SPODZIEWASZ. W malowniczej wiosce Jeziorany życie Teresy, weterynarki o wielkim...
Miłość, przyjaźń i rodzinne tajemnice w malowniczym otoczeniu Osady w Słonecznej. Gdy młodziutka Antosia Krawczyk traci rodziców zmuszona jest przejąć...