Okładka książki - Miłość szyta na miarę patronujemy

Miłość szyta na miarę

Tak sobie myślę, że to nasze życie jest jak ta nitka z igłą, która zszywa warstwy tkaniny. Biegnie do przodu, raz jest na górze, raz na dole, czasem się zapętli, a czasem przerwie. Taka jest też ta powieść o życiu, o trudnych relacjach między matką a córką, o sile kobiet.

Główna bohaterka Alicja, chcąc sobie zrobić przerwę od codziennego życia wyjeżdża do rodzinnego domu. Tam przez przypadek znajduje pamiętniki swojej prababci, by z czasem poznać ją osobiście.

Na kolejnych kartach książki, autorka powieści odsłania stopniowo kolejne dzieje życia niezwykle silnej kobiety. Kobiety, której przyszło żyć w trudnych czasach wojny i okupacji, a do tego, przez jedną życiową decyzję zmagać się z nienawiścią własnej matki. I choć brak w tej powieści emocji, napięcia zaskakujących zwrotów akcji tak charakterystycznych dla powieści " z wojną w tle", a sama fabuła toczy się spokojnie i powoli to książkę czyta się zaskakująco dobrze. Bo chcemy wraz z tytułową bohaterką odkryć tajemnice jej rodziny.

Rodziny, która okazuje się najważniejsza.

I choć powieści toczy się wielotorowo to bardzo łatwo odnaleźć się w tej plątaninie historii.

Autorka porusza też problem wykorzystywania seniorów w domach opieki. Choć nie jest to powszechne to czasami się zdarza.

Nade wszystko powieść ta pokazuje, że po burzy zawsze wstaje słońce, a nadzieja umiera

ostatnia...

Informacje dodatkowe o Miłość szyta na miarę:

Wydawnictwo: Lucky
Data wydania: 2024-02-09
ISBN: 978-83-67787-59-8
Dodał/a opinię: Zaczytanyzakatek

Tagi: obyczajowe

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Miłość szyta na miarę

Kup książkę Miłość szyta na miarę

Jak smakuje szczęście?
Paulina Wiśniewska0
Okładka ksiązki - Jak smakuje szczęście?

Dwie siostry, Kinga i Milena, muszą uporać się z własnymi lękami, aby znaleźć drogę do szczęścia. Kinga po wydarzeniach z przeszłości staje się nieufna...

Kawiarenka na Różanej
Paulina Wiśniewska0
Okładka ksiązki - Kawiarenka na Różanej

Kawiarenka to miejsce, w którym pośród zapachu wanilii, słodkich wypieków i kolorowych kwiatów można znaleźć szczęście i miłość...