Okładka książki - Miłość za zakrętem

Miłość za zakrętem

Jadwiga jest bibliotekarka, a w wolnych chwilach prowadzi bloga poświęconego ogrodnictwu. Ewelina jest fryzjerką i mamą małej Zuzi. Joanna jest poważną i zdystansowaną bizneswoman. Co połączy te trzy kobiety? Czy odnajdą w końcu upragnione szczęście?

To było moje pierwsze spotkanie z twórczością @gaska i uznaje je za naprawdę udane. Spodobał mi się szczególnie lekki i przyjemny w odbiorze styl autorki. Stowrzyła ona bardzo ciekawą fabułą, z bohaterkami, które z powodzeniem możemy spotkać w życiu codziennym. Historia Jadwigi, Eweliny i Joanny wciągnęła mnie już od pierwszych stron. Książka została w zasadzie podzielona na trzy części, każda z nich jest przypisana innej kobiecie, dzięki czemu poznajemy je lepiej - ich odczucia, rozterki, punkt widzenia. Bohaterki są zupełnie innymi osobowościami - połączy je postać jednego mężczyzny, który mimo, że jest bądź był ważny w ich życiu nieźle tutaj namiesza, a sytuację, które z tego wynikną przyprawią zarówno bohaterki, jak i czytelnika o szybsze bicie serca.

Każda z kobiet pragnie spełniać swoje marzenia oraz zaznać jeszcze trochę szczęścia czy miłości, niezależnie od statusu, wieku czy przeszłości i tylko od nich zależy jakich wyborów dokonają, czy te pragnienia się ziszczą.

Bardzo spodobał mi się pomysł zaczynania każdego rozdziału hasztagami, to coś innego i moim zdaniem wyróżnia tą powieść.

"Miłość za zakrętem" to ciepła, pełna emocji, ale i życiowych rozterek historia, która zmusza do refleksji i zastanowienia się nad tym czy aby na pewno jesteśmy szczęśliwi. Myślę, że bohaterki tej powieści sprawią, że szczerze odpowiemy sobie na to pytanie i bedziemy patrzeć w przyszłość z pozytywnym nastawieniem.

Moja ocena to 8/10.

Informacje dodatkowe o Miłość za zakrętem:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2022-02-16
ISBN: 9788381958271
Dodał/a opinię: zakochanawksiazk

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna bóg

Zobacz opinie o książce Miłość za zakrętem

Kup książkę Miłość za zakrętem

Czas na nową miłość
Kinga Gąska0
Okładka ksiązki - Czas na nową miłość

Stało się. Na horyzoncie zamajaczyło widmo rozwodu. Czas rzucić się w wir randek i wreszcie wziąć los w swoje ręce! Trzy kobiety i jeden mężczyzna. Ewelina...

Wieczór cudów
Kinga Gąska0
Okładka ksiązki - Wieczór cudów

ZAPRASZAMY NA WIECZÓR CUDÓW, KTÓRY CHOĆ ZAPLANOWANY, PRZYNIESIE NIEOCZEKIWANE ROZWIĄZANIA. Warszawiacy w rytm świątecznych przebojów szykują się do świąt...