Okładka książki - Miłość zimową porą

Miłość zimową porą

Kitty radosna studentka szukająca upragnione stażu u słynnego producenta filmowego, Everetta Kleina. Niestety dziewczyna zamiast stażu otrzymuje propozycję pracy jako niania syna producenta. Praca, którą będzie wykonywać wymaga wyjazdu do Wirginii, pełnej śniegu, ale również magicznego klimatu.

Adam Klein brat pracodawcy Kitty. Mężczyzna zajmuje się tworzeniem filmów dokumentalnych i jest w tym naprawdę świetny, aż pewnego razu przytrafia mu się coś przez co na jakiś czas znika ze świata i zaszywa się w małym domku w rodzinnym mieście.

Kitty decydując się na przyjęcie pracy nie przypuszczała, że na miejscu spotka bardzo przystojnego mężczyznę, który mimo swojej urody potrafi być niezwykle irytujący. Już od pierwszej chwili Adam zachowuje się wobec dziewczyny arogancko. Jednak za tą maską drania, mężczyzna skrywa pewną tajemnicę, która zmieniła jego życie. Mimo swojego zachowania bohater intryguje dziewczynę.

"Miłość zimową porą" to rewelacyjna książka, pełna ciepła i zimowego uroku. Pokazuje ona jak niezwykle ważne jest, aby rodzina miała ze sobą dobre stosunki. Lektura, w której bohaterowie są niezwykle barwnymi postaciami poszukującymi szczęścia i zrozumienia. Wystarczy bowiem jedna osoba, która stanie po naszej stronie, a wszystko inne przestanie mieć jakiekolwiek znaczenie. Adam i Kitty dwójka ciekawych świata i siebie bohaterów, którzy mimo początkowej niechęci próbują zaznać razem życia. Bowiem granica między miłością a nienawiścią jest bardzo cienka, a bohaterowie udowadniają, że miłość może rozkwitnąć wbrew wszystkim i wszystkiemu.

Historia, która na pewno Was rozgrzeje, więc jest idealna na nadchodzące zimne wieczory. Serdecznie polecam.

Informacje dodatkowe o Miłość zimową porą:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2018-11-23
Tytuł oryginału: A Winter's Tale
Dodał/a opinię: zaczytana_opisan

Zobacz opinie o książce Miłość zimową porą

Kup książkę Miłość zimową porą

Jesienny pocałunek
Carrie Elks0
Okładka ksiązki - Jesienny pocałunek

Samotny tata uroczego chłopca. Piękna kobieta z sąsiedztwa, która straciła wiarę w miłość. Romans drugiej szansy, który skradnie ci serce...

Wiosna w sercu
Carrie Elks0
Okładka ksiązki - Wiosna w sercu

Nie da się powstrzymać wiosny szalejącej w sercu, nawet jeśli jesteś najbardziej rozważną prawniczką na świecie Lucy Shakespeare jest niezwykle ambitną...