Okładka książki - Moja kapibara. Aktywizująca książka dla dzieci

Moja kapibara. Aktywizująca książka dla dzieci

Często prostota wygrywa z nadmiarem niepotrzebnych ulepszeń, wystarczy poruszyć temat, który jest na ten moment na czasie lub stworzyć grafikę, która zachwyci odbiorców.
Moja kapibara to książka, w której przeżywamy świetną przygodę, a naszym przewodnikiem jest właśnie słodka kapibara. Zwierzątko oprowadza nas po swoim terenie, poznajemy jej przyjaciół, nurkujemy z nią, patrzymy w chmury oraz karmimy inne kapibary. Całość polega na wykonywaniu zadań, ale nie mamy tutaj klapek, innych faktur, przycisków czy też tego typu dodatków, pomimo tego mogę was zapewnić, że i tak każde dziecko da sobie rade ze zrozumieniem i wykonaniem poleceń.
Kapibary ostatnio stały się bardzo modne, jest mnóstwo gadżetów z nimi, które uwielbiane są przez dzieci, więc mam nadzieje, że taka książka również ich do siebie przyciągnie. Jest to wydanie kartonowe, więc spokojnie możemy przeglądać ją już z najmłodszymi dziećmi, każda strona to duża dawka grafiki oraz ciekawych zadań takich jak pukanie w kartkę, chodzenie palcem po labiryncie, głaskanie kapibar czy też liczenie danych elementów. Na początku trochę tym się zdziwiłam, ponieważ myślałam, że jednak będą tutaj pluszowe, czy też ruchome elementy, ale po dokładnym przejrzeniu całości zrozumiałam jej przekaz. Czytając tę książkę, dziecko naprawdę wsłuchuje się w tekst, żeby wyłapać, co ma zrobić na danej stronie i aktywnie uczestniczy w życiu kapibary.
Mnie ta książka od razu zachwyciła, ponieważ kocham ten kolor z okładki trochę, jak turkusowy, a trochę, jaka jasna butelkowa zieleń, dodatkowo piękna kapibara, która zajmuje największą część strony. Ilość tekstu będzie na pewno idealna dla młodszych dzieci, której jednak wolą oglądać grafikę niż słuchać czytanki, ale też dla dzieci starszych, które uczą się czytać samodzielnie. Dzięki temu, że zarówno okładka, jak i strony są twarde, to spokojnie można też dać tę książkę najmłodszym nie martwić się, że zaraz coś zostanie rozerwane. Cieszę się, że dzięki tej publikacji mogliśmy bliżej poznać te ciekawe zwierzęta i zobaczyć co lubią robić, a może kiedyś uda nam się zobaczyć je również na żywo.

Informacje dodatkowe o Moja kapibara. Aktywizująca książka dla dzieci:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2026-03-25
Dodał/a opinię: Karolina Radlak

Tagi: Publikacje dla najmłodszych książeczki obrazkowe i aktywizujące Dzieci od ok. 3 lat

Zobacz opinie o książce Moja kapibara. Aktywizująca książka dla dzieci

Kup książkę Moja kapibara. Aktywizująca książka dla dzieci