Okładka książki - Mojra. Niczyja wojna

Mojra. Niczyja wojna

Tom 3 cyklu Mojra

„Bo może i nie był obrońcą, którego pragnęła.

Nie był nawet tym, którego potrzebowała…

Lecz był jedynym, jakiego miała”.

Po bitwie i ponownym zmartwychwstaniu Rayn wraz z Aidenem trafia do krainy, której dotąd nie znali i którą otacza bariera nie pozwalająca na jej opuszczenie. Zdani na łaskę Pań muszą na nowo odnaleźć się w panującym ładzie. Nowe tożsamości chwilowo dadzą poczucie bezpieczeństwa, lecz te złudne nadzieje nie będą trwać wiecznie. Rayn nie ma wyjścia i godzi się na walki w Klatce.

Czy uda im się wrócić do domu i przyjaciół? Jakie niespodzianki przygotowało dla nich przeznaczenie?

Już na samym początku autorka rzuciła nas w ramiona nowej, nieznanej krainy i jej mieszkańców. Wraz z bohaterami odkrywamy jej uroki, jak i sekrety. Znane z wcześniejszych tomów informacje stają się bezużyteczne.

Najgorsze, że zniknęła cała moc, do której czytelnik się przyzwyczaił. A bez niej trudno runicznym funkcjonować. Jako czytelnik też do niej przywykłam i dziwnie było się przestawić na inne tory.

Bez obaw autorka zadbała, by inne sprawy zajęły nam myśli. Dzieje się sporo, kilka nowych faktów wychodzi na jaw i mogłoby się wydawać, że to nic nieznaczące informacje. A okazuje się, że łączą się one z naszą sprawą.

„I nie kłam już więcej, bowiem kłamstwa rodzą bunt, a bunt jest matką wojny. Ty natomiast jesteś córą pokoju, nie zmarnuj tego”.

I nie martwcie się, o starych bohaterach również nie zapomniała, dowiemy się w swoim czasie co u nich słychać. Wszystko zmierza ku wielkiemu finałowi, lecz na niego będziemy musieli jeszcze chwilę poczekać.

Jak zwykle miło spędziłam czas z bohaterami. Wciągająca i pełna akcji historia, która porywa w swój świat i nie pozwala go opuścić, aż nie wypełni się przeznaczenie.

Informacje dodatkowe o Mojra. Niczyja wojna:

Wydawnictwo: Nowa Baśń
Data wydania: 2024-12-19
ISBN: 9788382033724
Dodał/a opinię: Anitka_170

Tagi: Publikacje popularne dla dzieci i młodzieży Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży fantasy Dzieci od ok. 13 lat

Zobacz opinie o książce Mojra. Niczyja wojna

Kup książkę Mojra. Niczyja wojna

Blef (Tom 2). To tylko złudzenie. Blef. Tom 2
Agnieszka Kulbat0
Okładka ksiązki - Blef (Tom 2). To tylko złudzenie. Blef. Tom 2

Czy w grze pełnej złudzeń znajdzie się miejsce na miłość? Uporządkowany świat Asyi runął, gdy poznała prawdę o swoim ojcu. Andriej Karranov zniszczył...

Wezwanie Żmija. Dziedzictwo stróża Nawii, tom 1 (barwione brzegi)
Agnieszka Kulbat0
Okładka ksiązki - Wezwanie Żmija. Dziedzictwo stróża Nawii, tom 1 (barwione brzegi)

Przesycona słowiańską magią, pradawnymi wierzeniami i mrocznymi urokami pierwsza część cyklu Dziedzictwo stróża Nawii Wojmir, syn Żmija, widzi duchy...