Okładka książki - Morderca kochanka

Morderca kochanka

Tytuł : Morderca Kochanka.

Autor : Stanisław Piguła

Wydawnictwo WasPos

Data premiery : 21.06.2024r.

#współpracareklamowa

#współpracabarterowa

#współpracarecenzencka

Opis książki :

Jurek i Kryśka nie są idealnym małżeństwem. Kiedy kochanek żony, nazywany Rasputinem, tragicznie kończy życie, kobieta nakazuje mężowi, który jest dziennikarzem śledczym w lokalnej gazecie, odnaleźć morderców. Okazuje się, że nieżyjący był nie tylko miłośnikiem kobiecych wdzięków, ale prawdopodobnie strażnikiem złota, które zatopiono w jeziorze. W którym? W okolicy jest niejedno. Plotka głosi, że w wodzie znajduje się także odlany z cennego kruszcu posąg Józefa Piłsudskiego. Poszukiwaczy skarbów nie brakuje, a ich mocodawcy są nie tylko w Polsce. I bacznie obserwują. Jurek na studiach był kujonem. Jednak nie zawsze się uczył. Trafił do łóżka Krystyny, która korzystała z życia i nie zamierzała wracać do domu w niewielkiej mieścinie bez męża. Przez lata był wierny żonie. Gdy został zdradzony, postanowił nie odrzucać nadarzających się okazji. Jednak nadal kocha Krystynę. Opowieść o miłości, seksie i złocie kończy się w sposób zaskakujący…

" Kiedy nadszedł jego czas, zbliżył się i uklęknął. Czekał na jakiś sygnał, ale z drugiej strony słyszał tylko głośną modlitwę. Zdecydował się zacząć. Nie pamiętał, jak dawno temu był u spowiedzi, ale nie to było najważniejsze. Czoło oparł o kratki konfesjonału, rękami z dwóch stron odizolował się od świata i zaczął mówić :

- Popełniłem najgorszy grzech, zabiłem człowieka. "

Jerzy Maciąg jest dziennikarzem śledczym w wydawnictwie, które prowadzi przyjaciółka jego żony.

Małżeństwo wydawałoby się, wręcz idealne, gdyby nie to, że żona oznajmia mu, iż ma romans z jego przyjacielem.

Mało tego, okazuje się, że kochanek żony nie żyje.

Krystyna prosi męża o znalezienie mordercy swojego kochanka.

Brzmi absurdalnie, prawda?

Ale kobieta ma w tym swój interes, gdyż ona i jej przyjaciółki mają wiele na sumieniu i starają się chronić swoje tajemnice.

Okazuje się, że kochanek Krystyny był kimś innym niż myślała.

Czy Jerzy odkryje tajemnicę morderstwa Zdzisława?

Kim faktycznie był Zdzisław?

Czy mężczyzna odkryje tajemnice żony?

I co łączyło ją z Pomysłem?

Mnóstwo pytań, a odpowiedzi znajdziecie w lekturze, którą wam polecam. Idealna na nadchodzące długie wieczory.

Historia to połączenie kryminału z romansem. Małomiasteczkowy klimat, śledztwo, tajemnice, fabuła, która wciąga. Dobrze wykreowani bohaterowie, a kobiece postacie - wyraziste.

Tajemnica złota z przeszłości w tym odlany z cennego kruszcu posąg Józefa Piłsudskiego. Brzmi ciekawie, prawda?

A najlepsze jest to, że osoba, która miała informacje na temat skarbu, została zamordowana.

Tajemnicze spotkania kobiet i szpiedzy, nadają fabule niebezpieczeństwa.

Gorąco polecam.

Dziękuję wydawnictwu za zaufanie i egzemplarz recenzencki.

#książkoweimpresje #ewelabook #polskiebookstagramy #bookstagrampl @ewelabook

Informacje dodatkowe o Morderca kochanka:

Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2024-06-21
Dodał/a opinię: booksitsmypassio

Zobacz opinie o książce Morderca kochanka

Kup książkę Morderca kochanka

Testament matki
Stanisław Piguła0
Okładka ksiązki - Testament matki

Niewielka wieś, Topola Czarna, była świadkiem wielu mrocznych wydarzeń. Powrót Maksymiliana Topora na ojcowiznę to nie podróż sentymentalna, ale próba...

Zagubiona
Stanisław Piguła0
Okładka ksiązki - Zagubiona

Jola w dorosłe życie wchodziła sama. Bez matki, która wcześnie zmarła i bez ojca, którego nie znała. Szukała miejsca dla siebie, chociaż nie wiedziała...