Po raz pierwszy natrafiłam na książkę tej autorki i muszę przyznać, że bardzo mi się spodobała! Kryminał osadzony w czasach współczesnych, z lekkim nakierowaniem na styl Agathy Christie, czyta się z prawdziwą przyjemnością. Co prawda z pani Christie podebrany jest tylko ogólny sposób przedstawienia historii (grupa ludzi w jednym miejscu i zagadka kryminalna), bo cała reszta to indywidualny styl autorki, nacechowany dużą dawką humoru. Rodzeństwo Simon i Laurie organizują w posiadłości swojej ciotki weekend z morderstwem - grę dla miłośników zagadek. Chętni do wzięcia udziału w tej zabawie, to grupa ludzi, różniących się od siebie chyba wszystkim. Ich wspólny weekend zapowiada się na bardzo kolorowy :) Czy morderstwo, które się dokona jest prawdziwe czy to element gry? Czy można się zakochać od pierwszego wejrzenia i w ciągu 24 h zmienić narzeczoną? Do czego doprowadzi zatrudnienie pary złodziejaszków w charakterze służących? Tego wszystkiego można się dowiedzieć czytając książkę :) Miłej lektury!
Informacje dodatkowe o Morderstwo w Madingley Grange:
Wydawnictwo: GWP