Okładka książki - Morderstwo w zimowy dzień

Morderstwo w zimowy dzień

Florę Steele, właścicielkę księgarni i Jacka Carringtona pisarza kryminałów poznaliśmy w książce "Morderstwo w księgarni". Ta dwójka okazała się świetnymi detektywami. Rozwiązali sprawę podejrzanego zabójstwa.

W nowym kryminale Merryn Allingham "Morderstwo w zimowy dzień" czeka na nich kolejne śledztwo.

Flora i Jack zabierają na wycieczkę nastoletniego Charliego. Jadą do Brighton. Zwiedzają gabinet figur woskowych, oceanarium, jeżdżą na wrotkach, jedzą rybę z frytkami i udają się na przedstawienie teatralne.

Niestety znajdują też ciało Polly, znajomej z sąsiedztwa.

Czy chyha na nich niebezpieczeństwo? Czym tym razem skończy się zabawa w detektywów?

"Morderstwo w zimowy dzień" to lekki kryminał z wyrazistymi bohaterami i dynamiczną akcją. Napisany przystępnym, klarownym językiem. To książka, która wciąga od pierwszej strony i daje dużo radości. Nie tylko dla fanów zagadek kryminalnych.

Idealna lektura na jesienny wieczór spędzony pod kocykiem z kubkiem kakao w ręku.

Autorka Merryn Allinghton zapowiada, że powstaną kolejne tomy serii.

Zaczytanego czasu.

Informacje dodatkowe o Morderstwo w zimowy dzień:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2023-11-08
Tytuł oryginału: Murder on the Pier
Dodał/a opinię: Damaczytasama

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna

Zobacz opinie o książce Morderstwo w zimowy dzień

Kup książkę Morderstwo w zimowy dzień

Morderstwo o poranku
Merryn Allingham0
Okładka ksiązki - Morderstwo o poranku

Wymarzone wakacje Flory Steele szybko zamieniają się w koszmar - jeszcze zanim na dobre wyjedzie z wioski! Gdy Flora Steele wyrusza na wakacje z pisarzem...

Merryn Allingham0
Okładka ksiązki - Morderstwo w zimowy dzień, Morderstwo w księgarni, Morderstwo o poranku. Komplet 3 książek

Poznaj bestsellerową serię z gatunku cozy crime! Morderstwo w księgarni Przedstawiamy Florę Steele - przebojową właścicielkę księgarni, rowerzystkę, marzycielkę...