Florę Steele, właścicielkę księgarni i Jacka Carringtona pisarza kryminałów poznaliśmy w książce "Morderstwo w księgarni". Ta dwójka okazała się świetnymi detektywami. Rozwiązali sprawę podejrzanego zabójstwa.
W nowym kryminale Merryn Allingham "Morderstwo w zimowy dzień" czeka na nich kolejne śledztwo.
Flora i Jack zabierają na wycieczkę nastoletniego Charliego. Jadą do Brighton. Zwiedzają gabinet figur woskowych, oceanarium, jeżdżą na wrotkach, jedzą rybę z frytkami i udają się na przedstawienie teatralne.
Niestety znajdują też ciało Polly, znajomej z sąsiedztwa.
Czy chyha na nich niebezpieczeństwo? Czym tym razem skończy się zabawa w detektywów?
"Morderstwo w zimowy dzień" to lekki kryminał z wyrazistymi bohaterami i dynamiczną akcją. Napisany przystępnym, klarownym językiem. To książka, która wciąga od pierwszej strony i daje dużo radości. Nie tylko dla fanów zagadek kryminalnych.
Idealna lektura na jesienny wieczór spędzony pod kocykiem z kubkiem kakao w ręku.
Autorka Merryn Allinghton zapowiada, że powstaną kolejne tomy serii.
Zaczytanego czasu.
Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2023-11-08
Tytuł oryginału: Murder on the Pier
Damaczytasama
Wymarzone wakacje Flory Steele szybko zamieniają się w koszmar - jeszcze zanim na dobre wyjedzie z wioski! Gdy Flora Steele wyrusza na wakacje z pisarzem...
Poznaj bestsellerową serię z gatunku cozy crime! Morderstwo w księgarni Przedstawiamy Florę Steele - przebojową właścicielkę księgarni, rowerzystkę, marzycielkę...