Okładka książki - Mroczna pokusa

Mroczna pokusa

Tom 1 cyklu Ukryte w ciemności

"Mroczna pokusa" D.B. Foryś to moim zdaniem fenomenalny romans z wątkiem porachunków mafijnych w tle.

Kornelia to młoda studentka, dorabia sobie w klubie, w którym dochodzi do nielegalnych interesów. Pewnego dnia jest światkiem mrożącej krew w żyłach sytuacji. Udało jej się uciec w ostatniej chwili. A szef dziewczyny Roman, obrał sobie za cel, znalezienie dziewczyny i jej zlikwidowanie. Gdy Kornelia ponownie wpada w ręce gangsterów cudem udaje się jej uciec. Lecz pora i okoliczności nie sprzyjają w ucieczce. Jest początek zimy i noc, a dziewczyna ucieka przez mroczny las z związanymi rękami. Po wielu godzinach marszu dostrzega chatkę na odludziu. Spotyka tam mężczyznę, który może ją uratować ale musi mu tylko zaufać.

Co zrobi mężczyzna, gdy okaże się, że przeszłość dopadła go w mrocznej gęstwinie lasu ?

Historia, która porwała mnie od pierwszego rozdziału. Pisarka przeniosła mnie do świata Alana i Neli, w taki sposób, że przeżywałam tą historię razem z bohaterami. Znakomicie tworzyła napięcie i niebezpieczne sytuacje, przez które moja szczęka zaciskała się z siłą imadła. By za chwilę podgrzać temperaturę o tysiąca stopni i to nie za sprawą kominka w chatce ale chemią między "nieokrzesanym dzikusem" a "małą znajdą" 😅.

Początki ich znajomości nie należały do przyjemnych. Alan nie jest duszą towarzystwa i różnica wieku między tą dwójką też nie działa na ich korzyść. Dodatkowo mieszkanie pod jednym dachem, budzi w nich pragnienia, o jakich nawet nie pomyśleli.

I jest jeszcze widmo ich przeszłości, które na każdym kroku daje o sobie znać. Aż trudno w to uwierzyć, że dwoje tak różnych ludzi, mają tego samego wroga, przez którego nie mogą normalnie żyć.

Bohaterowie bardzo przypadli mi do gustu. Polubiłam Kornelie za jej hardość ducha, za to, że nie podejmowała pochopnie decyzji, za to co ją spotkało a jednak się nie załamała.

A Alan... No dobra przyznam szczerze, że nie raz chciałam pozbyć się Kornelii, żeby zająć jej miejsce 😇😅🙈. Seksowny mężczyzna, mieszkający sam w lesie, umiejący posługiwać się bronią. Ja po prostu mam słabość do takich bohaterów 😍🤤.

Ciągłe zwroty akcji, poprowadzone w spokojnym stylu sprawiły że trudno było mi oderwać się od lektury. I gdy już myślałam że czeka ich happy end autorka znów mnie zaskoczyła przyprawiając mnie o lekki zawał serca 😍.

Uwielbiam takie książki ! Ogromnie i szczerze wam ją polecam ! Gwarantuję, że o tej historii tak łatwo nie zapomnicie ♥️

Informacje dodatkowe o Mroczna pokusa:

Data wydania: 2021-08-20
ISBN: 9788396205407
Dodał/a opinię: Dominika Witos

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Mroczna pokusa

Kup książkę Mroczna pokusa

Miłosny blef
D. B. Foryś 0
Okładka ksiązki - Miłosny blef

Pierwszy tom miłosnej dylogii autorki cyklu „Tessa Brown”! Miłość może być złudzeniem, ale czy złudzenie może być miłością? Hela ma problemy...

Tymczasem gdzieś daleko stąd...
D. B. Foryś 0
Okładka ksiązki - Tymczasem gdzieś daleko stąd...

Jak wiele trzeba poświęcić, żeby zostać bohaterem? Fado ma jeden cel: stać się najodważniejszą z wojowniczek. Aby to osiągnąć, wyrusza w podróż po Krainie...