Do tej pory czytałam książki autorek solo a teraz mam okazję poznać ich moc w duecie.
My dark desire to druga książka z uniwersum ale jak najbardziej można ją czytać osobno, gdyż opowiada o innych bohaterach a to, co istotne z My dark Romeo jest tu przytoczone nawet kilkakrotnie.
Cóż mogę powiedzieć?
Tę książkę czyta się kosmicznie szybko, mimo takiej ilości stron przez fabułę się pędzi niczym włoskim Pendolino a to za sprawą zarówno wartkiej akcji jak i wielu spicy scen, które są budowane stopniowo.
Podobało mi się, że bohaterowie nie wskoczyli sobie do łóżka za szybko.
No ale co się dziwić, skoro ON miał lęk przed dotykaniem ludzi.
Paniczny lęk przed dotykiem został wywołany traumatycznymi wydarzeniami z przeszłości.
ONA ma stanowić lekarstwo.
Tylko jej może dotknąć i nie spłonąć, chyba, że z przyjemności.
Ma uleczyć go, by mógł oddać się innej.
Dosłownie wkradła się do jego życia i została przyłapana na tej próbie kradzieży.
Od wrogości do miłości jak się okazuje, jest krótka droga chociaż nasi bohaterowie zdają się to zauważyć dopiero pod koniec historii.
Zachary Sun pozornie ma wszystko ale to są rzeczy materialne.
Mroczny książe pragnie czegoś więcej...
Gdy Farrow podejmuje próbę odzyskania tego, co jej zostało odebrane niespodziewanie spotyka JEGO.
A ON docenia jej bystry umysł.
Dziewczyna intryguje go swoją hardością, szybkim myśleniem i odwagą.
Przyciąga Zacha jak magnes a on instynktownie otacza ją opieką i zachowuje się zaborczo gdy chodzi o Fae.
W tej historii wyraźnie widać, że autorki wzorowały się na Kopciuszku - dosłownie mamy sytuację ze zgubionym butem i szukaniem pasującej do niego stopy, macochę z dwoma złymi siostrami i księciem z bajki, choć to była mroczna historia.
Pikantne sceny przyprawiały o szybsze bicie serca i potęgowały napięcie, bohaterowie krok po kroku stopniowo się zbliżali do tego, by w pełni siebie oddać temu drugiemu i nie nastąpiło to aż tak szybko, jakby się mogło wydawać.
Niemniej ciężko by było nazwać to motywem slow burn, co to to nie.
Dodatkowym atutem jest motyw age gap, który tutaj kompletnie się zaciera i nie dominuje fabuły.
Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2024-09-25
Tytuł oryginału: My Dark Desire
Bookszonki
Pierwszy chłopak, w którym się zadurzyłam, skończył tragicznie. A potem zakochałam się w jego bracie. Nie powinnam była zjawić się na tym dachu...
Mogła cieszyć się swoim pięknym, doskonałym światem jeszcze przez chwilę. Wkrótce wszystko, co posiada, będzie należeć do mnie. Miałam plan, dzięki...