🔮Ponownie możemy poznać losy Tekli,która swoimi zdolnościami wzbudza niepokój oraz zostaje okrzykniętą boginią sprawiedliwości.Za sprawą tajemniczych śmierci,ukryty jest czarny humor i zabawne sytuacje,które wzbudzają zaciekawienie poszukiwaniem osoby odpowiedzialnej za zgony.
🔮Niebanalna fabuła,kryminalne zagadki oraz sarkastyczny humor powoduje,że z lekturą możemy się znakomicie bawić.Autorka pokazuje kolejny raz,że komedia kryminalna nie musi być wcale nudna.Właśnie z taką książką możemy sobie nie tylko poprawić humor,ale również spędzić niezapomniany czas z szalonymi bohaterami.
🔮Jestem pozytywnie zaskoczona kolejną historią autorki.Czytając książkę uśmiech nie znikał z mojej twarzy.Poznając relacje bohaterki z przyszłą teściowa powodowało,że nasuwały mi się sytuacje z mojego życia!
I jak tu się nie śmiać!
🔮Jeśli szukasz znakomitej komedii kryminalnej z dużą sarkastycznego humoru oraz możliwością odgadywania niespodziewanych śmierci osób to koniecznie powinniście przeczytać tą książkę.Efekt dobrej zabawy gwarantowany i świetnie spędzonego czasu.Z Teklą nuda nie grozi!
P O L E C A M
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2024-03-26
Barbara Dębska
Moja rodzina spaprała mi osobowość, uznała, zbiegając po schodach. Tak długo jej wmawiali, że wszystkim przynosi pecha, aż sama zaczęła wierzyć w te przesądy. Pecha na szczęście się pozbyła, ale sposobu myślenia już nie. Zakorzenił się na wieki.
Trup był, ale już sobie poszedł. Maria marzy o własnej restauracji. O jej prowadzeniu, tak jak o gotowaniu, nie ma pojęcia, ale od czego jest kucharz...
Komisarz Tomczak zaginął. Nowa partnerka policjanta Mareckiego nie zamierza współpracować z prywatnymi detektywami, więc drogi Matyldy i komisarza...
- Moje kondolencje. Chłopa nie znałem, ale to zawsze szkoda.- Szkoda to jest, jak krowa w grządki wlezie - skwitowała Kaśka.