Okładka książki - Należę do ciebie

„NALEŻĘ DO CIEBIE”

SERIA: BALEARY (tom 4)

AUTOR: GRETA EDEN

WYDAWNICTWO: STUDIO LITERA INVENTA

„Łzy bezgłośnie spływały mi po policzkach. Nie byłam w stanie ich zatrzymać. Ściekały wprost do mojej duszy jak kwas, tworząc na niej kolejne blizny. Pęknięcia w rzeczywistości. Stałam na krawędzi przepaści, czekając, że występ skalny się oderwie i zacznę spadać w otchłań....”

Zacznę od tego, że uwielbia tę serię, za to, że każda część daje inne emocje, inne spojrzenie na bohaterów, całkiem inną akcję, choć wszystko idzie się w określonym kierunku, dając niezapomniane wrażenia. Z każdą częścią autorka podnosi poprzeczkę coraz wyżej.

„Należę do ciebie” to niesamowicie intensywna, gorąca, wciągająca, emocjonalna, przejmująca i porywająca opowieść o namiętności, bólu i walce o własne serce. Dla wszystkich, którzy wiedzą, że miłość bywa najgroźniejszą pułapką. Pełna bólu, namiętności i trudnych wyborów. Romans mafijny, otulony mrocznym klimatem, psychologiczną głębią i burzą emocji. Ta książka miejscami rozdziera serce i zmusza do zadania sobie trudnych pytań. Pełna nieoczekiwanych zwrotów akcji, które nie raz nas zaskoczą. Luksus Balearów to tylko piękna fasada dla emocjonalnego więzienia, w którym nawet miłość bywa bronią. To nie bajka o Pięknej i Bestii – to brutalna walka o przetrwanie i o siebie. Ta opowieść wymyka się prostym schematom romansu – zamiast słodkiej historii o przemianie potwora w księcia, dostajemy surowy obraz emocjonalnej zależności i manipulacji. „Gorzka wolność czy słodka niewola?” – to nie tylko pytanie, które zadaje sobie Anja, ale też główny motyw tej wciągającej i emocjonalnej opowieści. Kupiona i uwięziona w świecie luksusu Balearów, bohaterka zmuszona jest odnaleźć się w rzeczywistości, gdzie pozory są ważniejsze niż prawda, a uczucia mogą być najniebezpieczniejszą słabością. Autorka pokazuje, że życie to nie bajka – nie ma tu prostych odpowiedzi ani łatwych happy endów. Dla wszystkich, którzy szukają w romansie nie tylko namiętności, ale także głębi, bólu i prawdziwej walki o siebie. Idealna dla czytelników kochających emocjonalne burze. Ta historia, która nie pozwala o sobie zapomnieć długo po przeczytaniu ostatniej strony. Zakończenie całkowicie zaskoczy, swoim przebiegiem, już nie mogę doczekać się kolejnej części.

Bohaterzy genialnie wykreowani, wyróżniają się na tle innych książek, są wielowymiarowi, charakterni, skomplikowani, naznaczeni przez los i silni. Relacja Anji z Patrickiem jest wyjątkowa, wybuchowa skomplikowana, bolesna, napięta, a jednocześnie namiętna i niepokojąco magnetyczna. Rozumieli się bez słów.

Postać Anji jest napisana z wyczuciem – inteligentna, sarkastyczna, silna, choć wielokrotnie łamana, dumna mimo upokorzeń, wciąż walcząca o siebie nawet wtedy, gdy wydaje się, że nie ma już na to siły. Nie jest naiwną bohaterką to kobieta rozdarta między pragnieniem wolności a głodem miłości i bliskości, której od lat jej brakowało. Anja to bohaterka, której nie sposób nie kibicować – krucha i silna jednocześnie.Podobała mi się jej niebanalna kreacja.

Patrick, pomimo że mnie często irytował, denerwował swoim postępowaniem, czystą kalkulacją, to polubiłam go. Jego serduszko również zdołało pokochać.
Jego życie to tocząca się gra, którą, jak wirtuoz dyrygował.

„Prowadziliśmy ryzykowną grę, usiłując przechytrzyć tę drugą stronę w uwodzeniu i naginaniu do swojej woli. I Patrick zdecydowanie wygrywał”.

Gorzka wolność czy słodka niewola?
Anja nigdy nie myślała, że stanie przed takim wyborem.
Kupiona, pozbawiona prawa głosu, trafia do świata pełnego luksusu, brutalnych zasad i niebezpiecznych układów. Na Balearach życie może smakować jak spełnione marzenie… ale dla niej to tylko pięknie zdobiona klatka. Patrick Alvarez-Talavera nie jest rycerzem na białym koniu, to mężczyzna, który ma wobec niej własne plany, a ona staje się pionkiem w jego grze, ale ona dokładnie zdaje sobie z tego sprawę.
Z czasem Anja zaczyna czuć więcej, niż powinna. Zaczęły kiełkować w niej uczucia, które nie przewidziała.
Uczucia zmieniają się w coś niebezpiecznego – dla niej samej, dla niego i dla przyszłości, której nigdy nie planowała.

-Czy istnieje uczucie, które przetrwa w świecie, gdzie wszystko – nawet ludzkie serce – może stać się towarem?

-Czy można kochać kogoś, kto złamał ci skrzydła?

-Jakie plany ma Patrick wobec Anji?

-I czy prawdziwa wolność naprawdę jest tego warta?

-Jak postąpi Patrick wobec Anji?

-Czy Anja będzie wyłącznie pionkiem w grze Patricka?

-Czy Anja wprowadzi zamęt w uporządkowanym życiu Patricka i stanie na drodze do osiągnięcia celu?

-Czy w tej historii jest miejsce na bajkowe zakończenie?

Polecam.

Informacje dodatkowe o Należę do ciebie:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-03-12
Język oryginału: Polski
Dodał/a opinię: Mirela Marcinek

Tagi: romans mafijny romans miłość

Zobacz opinie o książce Należę do ciebie

Kup książkę Należę do ciebie

Należymy do siebie
Greta Eden0
Okładka ksiązki - Należymy do siebie

Jeśli nic nie idzie, jak powinno, pozostaje ci gra kartami otrzymanymi od losu. Usunięcie Anji z międzynarodowych rozgrywek miało rozwiązać problemy Patricka...

Na papierze
Greta Eden0
Okładka ksiązki - Na papierze

Janka nie jest tylko zdolnym office managerem – ogarnia wszystko, co tylko może się posypać w wydawnictwie. Kiedy trzeba, jest psychologiem dla zestresowanych...