Okładka książki - Narzeczona gangstera

Narzeczona gangstera

Historia wnika w głąb mafii i zasad w nich rządzącym.Główna bohaterka Aurora to zagubiona dziewczyna,która nagłe zostaje porzucona przez narzeczonego Dana.Obiecał,że zawsze będzie wracał i tak się staje.Powraca do niej po dwóch latach…Czy świat mafijny będzie taki jak sobie wyobrażała?

Początkowo byłam zdezorientowana poznawaną historia.Narracja w trzeciej osobie obrazuje świat w nieco innej perspektywie.Opisuje rozgrywające wydarzenia tak jakby ktoś je opowiadał będąc obok nas.Zachowanie Aurory bywało niezrozumiałe w podejmowanych jej decyzjach.Poczatkowo zalękniona,wycofana i bojąca się wszystkich.Później diametralnie się zmienia.Ta przemiana jest diametralna i szybka!

W tej historii tajemnica goni tajemnice.Nikt nie jest przypadkowa postacia obok Aurory.Każda ma wyznaczony cel i zadanie.Czym głębiej w poznawaniu lektury to robi sie coraz niebezpieczniej.Nowe postacie,hierarchia i poznawana prawda zaginięcia Dana tłumaczyła jego zachowanie.
Otrzymujemy duża dawkę solidnej mafii opartej na długoletniej tradycji.Dzięki tym informacjom poznajemy kto kim jest i co może.
Zaciekawił mnie bardzo epilog książki.Wzbudził moja wyobraźnię i pragnienie poznania dalszych losów bohaterów.Mam nadzieje,że tak się stanie i ponownie wrócę do historii Dana i Aurory.
Historia z duża dawką sekretów i niebezpiecznych mężczyzn,która porywa od początku.Gorąco polecam.

Informacje dodatkowe o Narzeczona gangstera:

Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2023-06-23
Dodał/a opinię: Barbara Dębska

Zobacz opinie o książce Narzeczona gangstera

Kup książkę Narzeczona gangstera

Damaris: Powrót czarodziejki
Angelika Psarska0
Okładka ksiązki - Damaris: Powrót czarodziejki

Rok 1876 jest przełomowy nie tylko dla Rady Magów, ale i dla Damaris, czarodziejki, która próbuje uciec przed swoim przeznaczeniem. Nikt nie wierzy, że...