Ok³adka ksi±¿ki - Naturalne dekoracje. Pomys³y do samodzielnego wykonania

Naturalne dekoracje. Pomys³y do samodzielnego wykonania

Ocena: 5 (3 g³osów)

"Naturalne dekoracje. Pomys³y do samodzielnego wykonania" to ciekawy i jednocze¶nie praktyczny poradnik. Chocia¿ pierwszy raz przeczyta³am go ju¿ kilka lat temu, to co jaki¶ czas wracam do niego, ¿eby zaczerpn±æ jaki¶ pomys³ na stworzenie dekoracji ³atwej i niespotykanej. W dodatku z materia³ów, które mo¿na znale¼æ wokó³ siebie, w ogrodzie, na ulicy czy w lesie. Takie ekologiczne dekoracje nie tylko s± ³atwe w wykonaniu, ale te¿ piêkne, unikalne i trwa³e. Mog± s³u¿yæ nawet przez d³ugie lata, je¶li odpowiednio o nie zadbamy.

"Nastrojowe szklane ¶wieczniki, oryginalne obrazki na ¶cianê, gustowne wieñce na drzwi i efektowne ozdoby do ogrodu - materia³y na te urokliwe dekoracje mo¿emy zebraæ podczas spaceru albo wokó³ domu."
Nie ma równie¿ znaczenia, czy ma siê  zdolno¶ci twórcze, bo robi±c samemu ozdoby z materia³ów wtórnych do domu czy ogrodu, nie musimy przecie¿ stworzyæ projektu zgodnie z opisem w ksi±¿ce czy fotografi±, mo¿emy siê tylko zainspirowaæ. Ka¿dy z nas potrafi skleiæ lub zwi±zaæ ze sob± ró¿ne przedmioty.
Po ostatnich silnych wiatrach mam du¿± ilo¶æ szyszek, wiêc postanowi³am po raz kolejny poszukaæ pomys³u ¿eby je wykorzystaæ. Zrobi³am ju¿ kilka wieñców, które ozdabiaj± mój ogród a teraz mam zamiar ozdobiæ szyszkami du¿± donicê wykonan± z patyków. Ga³±zki, szyszki, kamienie czy li¶cie lub muszle ³atwo mo¿na pomalowaæ i ozdobiæ kawa³kami materia³u o ciekawej fakturze. Bardzo dobrze nadaje siê do tego koronka.
Pomys³ów na zagospodarowanie darów natury jest bardzo wiele i mo¿emy je znale¼æ nie tylko w tej ksi±¿ce, ale warto mieæ pod rêk± gotowe projekty, które mo¿emy wykorzystaæ.

"Do stemplowania na naturalnym drewnie nadaj± siê najlepiej piecz±tki silikonowe albo samodzielnie wykonane piecz±tki z pianki gumowej, poniewa¿ z ³atwo¶ci± dopasowuj± siê do delikatnych nierówno¶ci."
Je¿eli chcecie mieæ oryginalne ozdoby w domu i w ogrodzie, które nie wymagaj± fortuny, zainspirujcie siê i stwórzcie je sami. Trzeba tylko wybraæ siê na spacer i pozbieraæ dary natury, które le¿± i czekaj± na nas, ¿eby¶my dali im drugie ¿ycie.
£atwe i te nieco trudniejsze pomys³y znajdziemy w tej ksi±¿ce. Proste i czytelne instrukcje oraz kolorowe fotografie u³atwiaj± samodzieln± pracê.
Pozwólcie siê zainspirowaæ!

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o ksi±¿ce Naturalne dekoracje. Pomys³y do samodzielnego wykonania

Kup ksi±¿kê Naturalne dekoracje. Pomys³y do samodzielnego wykonania

Cytaty z ksi±¿ki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej ksi±¿ki.

Zobacz tak¿e

Inne ksi±¿ki autora
Naturalne dekoracje na Bo¿e Narodzenie
G. Auenhammer, M. Dawidowski, A. Diepolder, A. Kipp0
Ok³adka ksi±zki - Naturalne dekoracje na Bo¿e Narodzenie

Pomys³y do samodzielnego wykonania. Dni staj± siê coraz krótsze, za oknami coraz ch³odniej, a w nocy pada pierwszy ¶nieg. Wkrótce nadejdzie Bo¿e Narodzenie...

Zobacz wszystkie ksi±¿ki tego autora