Okładka książki - Naucz mnie kochać

Naucz mnie kochać

„Ktoś, kto nigdy nie zaznał prawdziwej nędzy, bólu, głodu i rozpaczy, tak naprawdę nie zna znaczenia tych słów.”

“Naucz mnie kochać” autorstwa M. B. Morgan to powieść, która zmusza do refleksji nad istotą miłości i pokazuje, że prawdziwe uczucie może narodzić się nawet w najmniej oczekiwanych okolicznościach. Opowiada ona historię Gaëla Selemaniego, emigranta z Burundi, który po trudnych przejściach dostaje szansę na nowe życie we Włoszech, oraz Mariny de Angelis, córki włoskiego biznesmena, której życie wypełnione jest luksusami i skandalami. Choć na pierwszy rzut oka tych dwoje w ogóle do siebie nie pasuje, z czasem zaczyna się pomiędzy nimi rodzić uczucie.

„(...) niektórzy nie marzą o tym, by życie było fascynujące, ale zwyczajnie wystarcza im to, żeby było spokojne.”

Powieść w mistrzowski sposób łączy w sobie elementy dramatu, romansu i społecznej introspekcji. Autorka z dużą wrażliwością przedstawia przemianę Mariny, która z rozkapryszonej celebrytki zmienia się pod wpływem Gaëla w osobę bardziej świadomą i empatyczną. Gaël, z kolei, jest postacią, która od razu zyskuje sympatię swoją skromnością i determinacją.

Autorka porusza w swojej powieści również ważne kwestie społeczne, takie jak problemy imigrantów, rasizm, ksenofobia i homofobia, ukazując ich wpływ na życie bohaterów. To opowieść o sile ducha, o przetrwaniu i o tym, że miłość nie zna granic.

“Naucz mnie kochać” to emocjonująca lektura, która pozostawia trwałe wrażenie i skłania do głębszego zastanowienia się nad wartościami, które kierują naszym życiem. Jest to historia, która z pewnością znajdzie swoje miejsce w sercach wielu czytelników, poszukujących historii z głębszym przesłaniem.

Dziękuję za zaufanie i egzemplarz do recenzji od wydawnictwa @wydawnictwo_amare, a Autorce @m.b_morgan za wyśmienitą lekturę (współpraca reklamowa) 🩷.

Informacje dodatkowe o Naucz mnie kochać:

Wydawnictwo: Amare
Data wydania: 2022-04-27
ISBN: 9788382197457
Dodał/a opinię: burgundowezycie

Zobacz opinie o książce Naucz mnie kochać

Kup książkę Naucz mnie kochać

Terapia wstrząsowa
M.B. Morgan 0
Okładka ksiązki - Terapia wstrząsowa

„Terapia wstrząsowa” to romantyczna historia wzbogacona o wątek psychologicznej zabawy.Milena porzuca swojego narzeczonego Patricka i postanawia...

Kochany Mikołaju
M.B. Morgan0
Okładka ksiązki - Kochany Mikołaju

Monika zawsze marzyła o karierze piosenkarki. Po zawirowaniach miłosnych, postanawia skupić się na tym, aby te marzenie spełnić. Niestety strach przekreślił...