„Przeszłość i teraźniejszość splotły się z sennymi koszmarami, chwyciły w ramiona dawne marzenia, zbudziły nadzieję i otworzyły kolejne drzwi”.
Zanim przeczytasz książkę, zastanów się, czy jesteś gotowy na brutalną i prawdziwą historię mężczyzny, który pokochał zadawanie bólu innym.
Ci, co znają książki autorki, wiedzą, że słynie z mocnych, krwawych i budzących kontrowersje pozycji. Jeśli nie lubisz takich książek, odpuść sobie jej czytanie.
W moje ręce trafiła w końcu kontynuacja Nathaniela, którego nie chciałabym na żywo spotkać. Jednakże czytanie to już zupełnie inna sprawa.
Emocje, jakie mi towarzyszy podczas czytania były różne, od zadowolenia po strach, zdezorientowanie i przede wszystkim niedowierzanie.
Fabuła płynie przez większość książki w takim kierunku, w jakim byśmy chcieli ją widzieć. Autorka miała jednak swoją wizję i gwałtownie skręciła. Już nic nie było takie same. Jawa mieszała się ze snem. Trudno było określić, co jest prawdą, a co wymysłem.
Zakończenie zupełnie mnie zaskoczyło, gdyż nie spodziewałam się takiego obrotu spraw. Tak jak teraz sobie myślę, to nadal nie wiem, co tam się wydarzyło.
Autorka ma nieszablonowe pomysły na fabułę, więc z każdą kolejną książką jestem po jej wielkim wrażeniem. I niezmiennie czekam na następne pozycje.
Nie zaspokoiło to mojego głodu czytelniczego, wręcz przeciwnie rozpaliło go jeszcze bardziej.
„Z jednej strony życie było jak płaska, prosta droga. Z drugiej łagodne krzywizny kryły w sobie tyle niespodzianek.”
Wydawnictwo: Motyle w nosie
Data wydania: 2025-10-23
Anitka_170
Krzysiek jest szczęśliwym ojcem. Ma dwójkę udanych synów i piękną partnerkę, dobrze prosperującą firmę i własny urok osobisty. Jednak kiedy zostawia go...
Alicja, pyskata i niepokorna studentka geologii niespodziewanie wygrywa pobyt w luksusowym hotelu. Niestety przez pomyłkę personelu, zostaje w nim zakwaterowana...