Znam pióro Marceliny i zanim zaczęłam czytać ,,Negatyw", wiedziałam że to będzie dobre. I takie właśnie jest. Więc jeżeli nie znacie twórczości Marceliny, to polecam Wam to nadrobić.
Nina Patricka ma wszystko. Świetną pracę, faceta, który jest dobrą partią, wydawałoby się że ma wszystko by być szczęśliwą. A jednak to szczęśliwe życie rozsypuje się jak domek z kart. Rozstaje się z partnerem i wyjeżdża na Gibraltar, by rozpocząć pracę w agencji fotograficznej, prowadzonej przez brata eks faceta. Nina zostaje tak zraniona przez Piotra, że prawie z dnia na dzień organizuje sobie życie zdala od niego. Tylko czy to życie będzie idealne, czy będzie szczęśliwe?
Kosma Kwiatkowski to brat Piotra, to bawidamek, który z kobietami tylko uprawia sex. Jest świetnym fotografem, jego sesje zdjęciowe są naprawdę rewelacyjne.
Kiedy w firmie Kosmy pojawia się Nina, wszystko się zmienia. Dziewczyna jest doskonała w tym co robi, do tego jest piękną i seksowną kobietą, obok której trudno przejść obojętnie. Początkowo oboje są wobec siebie wrogo nastawieni. Może to za duże słowo, nie byli dla siebie zbyt mili, a przynajmniej Kosma dla Niny. Jednak czas jaki ze sobą spędzają i wydarzenia jakie mają miejsce, sprawia, że między tym dwojgiem zaczyna coś się rodzić. Żadne z nich nie jest jednak na to gotowe.
Wszystko się zmienia kiedy Nina dostaje propozycję zostania modelką. Od tej pory wszystko wymyka się im spod kontroli. Zaczynają się dziać rzeczy, których nie do końca, by sobie życzyli.
Wow! Tak jak wspomniałam na początku to jest świetna książka. W tej kwestii nie czuje się zaskoczona, bo wiedziałam, że tak właśnie będzie. Marcelina stworzyła historię, która wciąga od pierwszych stron. Nie daje odpocząć Czytelnikowi, tylko atakuje nas kolejnymi wydarzeniami i emocjami.
Nina to młoda kobieta, która walczy ze swoimi własnymi demonami. Ta dziewczyna przeszła dużo, tak naprawdę to aż dziw, że jakoś funkcjonuje. Piotr ją głęboko zranił, przez co przekreślił wszystko co ich łączyło. Kiedy w jej życiu pojawia się Kosma, stara się być ostrożna. Jednak siła, która ich przyciąga ku sobie, jest ogromna. Żadne z nich nie potrafi z tym walczyć. Po prostu poddają się tej sile. Los ma dla nich swój własny plan i nie pyta czy im to odpowiada.
Jestem pewna, że ta historia Was zachwyci. Znajdziecie tu mnóstwo emocji, tych dobrych, takie jak przyjaźń, miłość, szczęście, ale też te gorsze jak strach, żal, zawiść, zazdrość i cierpienie. To wszystko jest otulone lekką mgiełka erotyki. Bo sceny pikantne są, ale bardzo długo Marcelina jedynie podkręca atmosferę. Lubię, sposób w jaki te sceny pisze. Są one pokazane ze smakiem, ale w taki sposób że chce się to czytać a nie rzucić książką w kąt.
Mam nadzieję, że przekonałam Was do tej historii, bo to jest naprawdę świetna książka, która nada się na długie jesienne wieczory. Jestem pewna, że pokochacie ją tak jak ja. Teraz nie pozostaje mi nic innego jak czekać na drugi tom.
Polecam
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-08-28
Tytuł oryginału: Negatyw
Magdalena Górska
Lena Dąbrowska wspólnie z braćmi prowadzi renomowane biuro detektywistyczne. Po odejściu Kai nie potrafi wybaczyć Hugonowi tego, co jej zrobił. W życiu...
Hugo Silva to przystojny szef biura detektywistycznego, który nie narzeka na brak pracy. Jego poukładane życie zostaje zakłócone, kiedy pojawia się ona...