Okładka książki - Never After (Tom 2). Scarred

Never After (Tom 2). Scarred

„Nafta rozpala się szybko, jego skóra staje w płomieniach, które wzbijają ku niebu. Odsuwam się, zamykam oczy i chłonę jego pełne cierpienia krzyki, a wściekłość szaleje we mnie niczym huragan”.

Sarze przyświecał tylko jeden cel — pomścić śmierć ojca i zabić wszystkich, którzy się do tego przyczynili. Udaje się do zamku, by poślubić króla Michaela i zostać jego Królową. Nie spodziewa się komplikacji, do czasu jednak gdy poznaje Tristana zwanego Oszpeconym Księciem, wszystko się zmienia.

Między Sarą a Tristanem zaczyna budzić się wzajemna fascynacja. Podświadomie czują, że są do siebie podobni i jakaś niewidzialna siła pcha ich w swoje ramiona.

Czy poddadzą się przeznaczeniu? Jak wpłynie to na realizację ich planów?

Jak tylko ujrzałam zapowiedź kolejnej książki z serii Never After, to nie mogłam jej sobie odpuścić. Przed nami mroczna opowieść baśni, w której wszystkie schematy zostają przełamane. A złoczyńcy żyją długo i szczęśliwie.

Główny bohater Tristan to postać, w której nie chciałabym mieć wroga. To, w jaki sposób się z nimi rozprawiał, było fascynujące i zarazem przerażające. Zabicie człowieka stało się dla niego pewnego rodzaju oczyszczeniem oraz odprężeniem. Przychodziło mu to z taką łatwością, że można być, pomyśleć, że uzależnił się od tego uczucia.

Sara chciała, by postrzegano ją jako niewinną i cnotliwą kobietę. A w ukryciu była łowczynią, która skrupulatnie realizowała swój plan.

Z wypiekami na twarzy śledziłam toczącą się grę erotyczną pomiędzy bohaterami. Ból mieszał się z przyjemnością, która działała odpowiednio na wyobraźnię. Napięcie było wręcz namacalne i czuć było iskry w powietrzu.

Tortury i śmierć zadawane bohaterom były dla mnie niesamowicie ciekawe. Nie straszne mi takie mocne sceny, więc nie czułam zgorszenia. Przeciwnie, nie mogłam się doczekać co, jeszcze autorka wymyśliła. Dla czytelników o słabych nerwach może to być za wiele.

Fabuła porwała mnie w swoje objęcia i nie wypuściła do samego końca. Z niecierpliwością czekałam na dalszy ciąg wydarzeń. Nie mogłam i nie chciałam przerywać czytania. Cieszy mnie również fakt, że całą historię poznałam z perspektywy Sary i Tristana.

Polecam Wam ogromnie.

Kup książkę Never After (Tom 2). Scarred

Twisted
Emily McIntire0
Okładka ksiązki - Twisted

Yasmin Karam, córka jednego z najbogatszych ludzi na świecie, nigdy nie zaznała w życiu trudności. Dlatego gdy jej ukochany tata choruje, postanawia uszczęśliwić...

Wretched. Seria Never After
Emily McIntire0
Okładka ksiązki - Wretched. Seria Never After

BOOKTOKOWA SENSACJA AUTORKI MIĘDZYNARODOWYCH BESTSELLERÓW, EMILY MCINTIRE! NIESAMOWITY MROCZNY ROMANS ZAINSPIROWANY ,,CZARNOKSIĘŻNIKIEM Z KRAINY OZ". ...