Julia Borne, mieszkanka Warszawy od zawsze marzyła o karierze dziennikarskiej, a w szczególności o stażu w nowojorskiej redakcji "New York Splendor". Z pomocą swojego najlepszego przyjaciela Dominika, to marzenie miało się za moment spełnić. Okazało się również, że będzie mieszkać u Alex, koleżanki chłopaka, to właśnie ona poleciła Julię szefowi redakcji. Dziewczyny od razu się polubiły, obie były radosne i pełne energii. Julia bardzo się cieszyła, że będą razem pracować. Nie spodziewała się jednak, że w redakcji spotka onieśmielającego mężczyznę, Anthony'ego Butlera. Jak go zobaczyła, nie mogła nic powiedzieć ani się ruszyć, totalnie ją zamurowało. Mężczyzna był ucieleśnieniem seksu,
dlatego jak się dowiedziała, że ma napisać o nim artykuł, denerwowała się jak mało kto. To jedno spotkanie miało odmienić jej życie i wywrócić je o 180 stopni.
Książka wznieca żar praktycznie od pierwszych stron. Nie daje czytelnikowi chwili na oddech. Zadziwia przebiegiem akcji i rozpala do czerwoności. Scenki seksu wywoływały rumieńce na moich policzkach i wprawiały w szybsze bicie serca. Opisane były pikantnie, dzięki czemu moja wyobraźnia działała na najwyższych obrotach. Dosłownie płonęłam, czytając tę historię. Z każdą kolejną stroną byłam coraz bardziej zafascynowana. Pełna jest intryg, kłamstw, rozterek sercowych, przy niej nie da się nudzić. Ta dynamika w książce, to coś, co bardzo lubię. Wszystko odbywało się w zawrotnym tempie, akcja goniła akcję. Nie było chwili wytchnienia. Jest zmysłowa tak jak bohaterowie, którzy od razu skradli moje serce. Byli zachwycający pod każdym względem. Julia przemiła kobieta, elegancka i silna, ale jednocześnie bardzo wrażliwa i uległa. Anthony za to jest facetem idealnym, a przynajmniej mogłoby się tak wydawać, podczas czytania. Szarmancki, czuły, bystry i zakochany na zabój w bohaterce. Historia tych dwojga wgniecie Was w fotel i pozbawi tchu, przeróżne emocje będą Wam towarzyszyć od samego początku do końca. Ten debiut Autorki dosłownie powala na łopatki.
Książkę dostałam z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl, za co serdecznie dziękuję. Przepadłam dla tej książki i liczę, że kolejna powieść Autorki również dostarczy mi tyle emocji, co ta.
Wydawnictwo: Amare
Data wydania: 2021-10-27
Patrycja Obycz
Boże. Ten uśmiech mnie atakował, był jak broń, uderzał i odbierał rozum. Czy on kiedyś się nie uśmiechał.
Ogarnęło mnie uczucie gorąca. Wpatrywał się we mnie zuchwale. Widział, że płonę, i nasycał tym oczy. Karmił się moją bezbronnością, cały czas zachowując dystans. Im dłużej to trwało, tym bardziej go pragnęłam. Atmosfera była gęsta od seksu.