„Jeżeli jesteśmy sobie pisani, to nasze drogi prędzej czy później się połączą”
Nie jest łatwo poddać się rodzinnym zobowiązaniom dwóch bardzo bogatych, mafijnych rodów, jeśli całe życie myślisz, że jesteś biedną, opuszczoną sierotą.
Odnajdując się nagle w sytuacji bez wyjścia, w której nawet za cenę złotej klatki nie chcesz się znaleźć, musisz jednak spróbować pozostać sobą, ale też opancerzyć się twardą skorupą. Inaczej każde słowo i każde posunięcie ze strony obcych ci ludzi, może cię zranić lub wręcz doprowadzić do ostateczności.
W takiej sytuacji znalazła się właśnie Lidia, gdy została przymuszona do ślubu z Victorem. Dwie totalnie różne osobowości, wychowane w dwóch różnych światach. Młodość i dojrzałość. Dobroć i zło. Cnota i rozwiązłość. A to wszystko sprawia, że tych dwoje, nie zdają sobie sprawy, jak szalenie do siebie pasuje. Bo czyż nie prawdą jest, że przeciwieństwa się przyciągają i niesamowicie na siebie oddziałują. Ale zanim dojdą do tego wniosku, zarówno oni, jak i najbliższe im osoby, będą musieli przejść krętą drogę przez złość, strach, zazdrość, zawiść, zaborczość, nienawiść, ale też takie uczucia, do których sami boją się nawet przed sobą przyznać.
Książka „Nie dotkniesz mnie” to jak współczesna historia o pięknej i bestii. Idealnie wykreowani główni, ale też ci drugoplanowi bohaterowie, gdzie każde z nich ma do wykonania swoją misję.
Typowe i tak uwielbiane przez czytelników hate/love oraz klimaty mafijne.
Fabuła, która powoduje przyspieszone bicie serca i zaskakuje totalnie nieprzewidywalnymi zwrotami akcji.
Ci szalenie wyraziści bohaterowie, którzy wzbudzają ambiwalentne odczucia z racji swoich totalnie nieprzewidywalnych i czasem niezrozumiałych posunięć.
Atmosfera bogactwa, luksusu i magii namiętności, która powoli rozpala się między Lidią i Victorem, ale nie tylko :-)
Historia, która wciąga i sprawia, że nie możemy się od niej oderwać.
Nutka pikanterii i bardzo, ale to bardzo emocjonujące zakończenie, które osobiście najbardziej, spośród wszystkich wątków i wydarzeń w tej książce, przypadło mi do gustu.
Wszystko to powoduje, że książkę „Nie dotkniesz mnie” Roksany Zalewskiej po prostu trzeba przeczytać!
Reasumując. Polecam gorąco!
Wydawnictwo: Editio
Data wydania: 2024-07-02
EroticBooksLover
Lara Collins zostaje kartą przetargową swojej rodziny. W zamian za wsparcie i pieniądze dla jej rodu ma poślubić przyjaciela ojca. Wepchnięta do brutalnego...
Niezwykła propozycja. Niezwykły układ. Niezwykła historia Alexander Muro potrzebuje żony. Nie dlatego, że czuje się samotny. Przystojny i bogaty młody...