Okładka książki - Nie odpuszczę

Nie odpuszczę

Prokurator Gabriela Sawicka rozwiązała trudną sprawę, w ktorą zamieszana była inna prokurator. Nie minęło zbyt dużo czasu , a przed Gabrielą znów stanęło trudne śledztwo.

Prokurator otrzymuje telefon z informacją o popełnionym przestępstwie. Gabriela idąc na miejsce zbrodni podświadomie czuła, że to coś więcej niż zwykle morderstwo. Ofiarą jest młoda kobieta, brutalnie pobita, zgwałcona aż w końcu zamordowana. Jednak nie to jest najgorsze. Okazuje się, że morderca zabija w sposób charakterystyczny dla zabójcy jej siostry. Gabriela, żeby znaleźć mordercę kobiety, będzie musiała zmierzyć się ze swoimi demonami z przeszłości. To okaże się bardzo trudne, gdyż tamte wydarzenia są bardzo traumatyczne dla niej samej.

W prowadzonym przez Sawicką śledztwie pomaga komisarz Michalski. Michalski pomaga jej nie tylko w aktualnym śledztwie, ale także prywatnym, gdzie Sawicka szuka człowieka, który zniszczył życie jej rodziny. W trakcie prowadzonych czynności śledczych wychodzą na jaw tajemnice ukrywane przez długie lata, które będą miały ogromny wpływ na późniejszy rozwój wydarzeń. A komuś ewidentnie zależy, by sprawa sprzed trzydziestu lat pozostała niewyjaśniona.
Sawicka jest jednak piekielnie uparta i skuteczna, jest w stanie zrobić wszystko, by odnaleźć zabójcę siostry, nawet kosztem swojego zdrowia czy kariery.

Nie mam pojęcia jak Diana Brzezińska to robi, ale jej książki są nieodkładalne. Uwielbiam jej styl w jakim prowadzi fabułę, jak tworzy swoich bohaterów, jak również za te teksty, z których śmieje się w głos. Wszystko w tej książce jest poprostu genialne.

Akcja rozpoczyna się na samym początku, nie zwalnia ani na moment. Już myślałam, że wytypowałam mordercę, kiedy okazuje się że to jednak nie ten. Zakończenie świetne, oczywiście zwiastujace kolejną część.

Postać Gabrieli jest świetna, uwielbiam tą kobietę. Jest twardą babką z jajem, która potrafi walczyć szczególnie o tych których kocha. Może jest trochę wulgarna, ale to nadaje jej charakter. Jest bezkompromisowa, swoim zachowaniem doprowadza do szału swojego szefa. Jednak pomimo tej otoczki twardzielki, w środku to delikatna kobieta, która potrzebuje męskiego wsparcia. I tu należy wspomnieć o Michalskim. Kibicuje tej dwójce i mam nadzieję, że w następnej części ich wspólny wątek się rozwinie.

Zostaje mi tylko Was zachęcić do przeczytania tej i pozostałych książek Diany. Są rewelacyjne, jest w nich akcja, odrobina miłości i humoru, co w rezultacie daje nam świetne książki.

Polecam

Informacje dodatkowe o Nie odpuszczę:

Wydawnictwo: Otwarte
Data wydania: 2022-06-01
Dodał/a opinię: Magdalena Górska

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna

Zobacz opinie o książce Nie odpuszczę

Kup książkę Nie odpuszczę

– Jesteś w naprawdę marnym położeniu. Zginiesz [...] Nie mogę się doczekać, aż usłyszę twoje ostatnie tchnienie.

– Nie usłyszysz, jak wydaję ostatnie tchnienie. Obiecałam sobie, że jak znudzi mi się życie, to polecę do Hiszpanii i wydam ostatnie tchnienie na jakiejś zajebiście piaszczystej plaży, popijając drinki z palemką – odparła Sawicka.

Więcej cytatów z tej książki

On
Diana Brzezińska0
Okładka ksiązki - On

Najnowsza powieść autorki bestsellerowej serii kryminalnej ,,Będziesz moja" Marcel Jeleński to przykładny mąż i ojciec. Dotrzymał przysięgi małżeńskiej...

Odejdziesz ze mną?
Diana Brzezińska0
Okładka ksiązki - Odejdziesz ze mną?

Finał bestsellerowej kryminalnej serii o duecie, w którym aż iskrzy. - Słyszałaś o seryjnym zabójcy ze Szczecina? - spytał Krystian. - Media nazwały...