Okładka książki - Nie wierzcie jej

Nie wierzcie jej

RECENZJA PRZEDPREMIEROWA

PREMIERA 20.07.2022

Dzień dobry w ten gorący i słoneczny dzień 😃 . U was też w końcu ciepło, jak na tę porę roku przystało?

Pochwalcie się jakie macie dalsze plany wakacyjne? My z mężem, mimo już odbytego urlopu planujemy wyskoczyć na weekend nad morze, oczywiście rowerem 🚲😀 oraz na spływ kajakowy 🚣, więc w dalej aktywnie 💪.

⬇⬇⬇

Tom Packhamen z żoną Lucy mieli spędzić romantyczny weekend tylko we dwoje w ich domku letniskowym. Dla relaksu wybierają się na pieszą wycieczkę, z której wraca tylko Lucy, mąż miał wrócić później, ale tak się nie dzieję…  Zniknięciem Toma interesuje się Mary jego siostra i wszczyna alarm, ponieważ tłumaczenia Lucy są niejasne, a Tom dalej się nie pokazał… Gdzie jest Tom? Czy coś mu się stało?

NIE WIERZCIE JEJ to hybryda gatunkowa z tak pokrętną akcją, że do samego końca nie będziecie wiedzieć co jest kłamstwem, a co prawdą!

Powieść oparta w głównej mierze na kłamstwie, opowiedziana z dwóch perspektyw Lucy i Mary, bo każda ma swoją prawdę, to misterne skonstruowana intryga ze świetnymi zwrotami akcji. Fabuła tak poplątana, że sama nie wiedziałam co jest wymysłem, a co tylko niedomówieniem, ale mimo to czytało się ją bardzo spójnie. Z ciekawością śledziłam jak się potoczy akcja i jakie będzie jej rozwiązanie.

Wprawdzie wiedziałam, że Lucy kręci, lecz wzbudzała u mnie współczucie, natomiast odmienne odczucia miałam w stosunku do Mary. Jak mnie drażniła ta kobieta! Szkoda, że autorka w niektórych momentach przeciągała fabułę, przez co historia trochę dłużyła.

Informacje dodatkowe o Nie wierzcie jej:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2022-07-20
Tytuł oryginału: Don't Belive Her
Dodał/a opinię: kotoksiazka

Tagi: Thrillery i suspens

Zobacz opinie o książce Nie wierzcie jej

Kup książkę Nie wierzcie jej