Okładka książki - Nie wiesz wszystkiego

Nie wiesz wszystkiego

Twórczość Marcela Mossa pewnie większości z Was jest już znana. Jeśli nie, to koniecznie nadrabiajcie.

Swoją przygodę zaczęłam od książki "Pokaż mi", która była mega 🔥🔥 i teraz mogę brać w ciemno każdą nowo wydaną powieść.

12 sierpnia odbyła się premiera najnowszej książki autora "Nie wiesz wszystkiego" i jest to kolejny rewelacyjny thriller psychologiczny. Podczas czytania towarzyszło mi pełno emocji, nie mogłam się od niej oderwać. W tej jak i poprzedniej książce nie udało mi się rozszyfrować zakończenia. Autor stopniowo dawkuje nam wszystkie informacje, które doprowadzają nas do finału. Czy było ono dla mnie zaskoczeniem? Tak, i to wielkim.

"Czy samobójstwo to naprawdę jedyny sposób na poradzenie sobie z problemami?"

Tak właśnie rozpoczyna się ta historia... Dwoje nastolatków, Otylia, która postrzegana jest jako szkolnym wyrzutkiem oraz Alan- kapitan drużyny siatkówki i najpopularniejszy chłopak w szkole,  postanawiają popełnić samobójstwo. Pochodzili z dwóch różnych środowisk, a mimo to spotkali się razem na dachu i skoczyli. Co ich skłoniło do podjęcia takiej decyzji?

Marta była przyjaciółką Otylii i nie wierzy, że dziewczyna byłaby zdolna do czegoś takiego. Na własną rękę próbuje dowiedzieć się jak doszło do tragedii.

Jest jednak osoba, która zna prawdę i wyjawi ją na własnych zasadach, zaczyna od podrzucania liścików.

Historię bohaterów poznajemy z 2 perspektyw, to co dzieje się teraz i to co działo się przed tragedią. Powieść podzielona jest na 5 części i opisywana jest oczami nastolatków: Marty, Sary, Otylii, Wiktorii i Alana. Rozdziały są krótkie i czyta się je w ekspresowym tempie.

Autor w swoich książkach porusza bardzo istotne kwestie, takie jak przemoc fizyczną i psychiczna, czy nawet "hejt" w Internecie. W "Nie wiesz wszystkiego" poruszony jest także problem z jakim borykają się nastolatkowie. Często są oni nieakceptowani przez rówieśników, a dorośli oczekują od swoich dzieci coraz więcej, brak wsparcia ze strony  rodziców odbija się na nastolatkach.

Serdecznie polecam do zapoznania się z tą historią, a ja czekam na jej kontynuację.

Dziękuję wydawnictwo filia mroczna strona za egzemplarz do recenzji.

Informacje dodatkowe o Nie wiesz wszystkiego:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2020-08-12
ISBN: 9788381952118
Dodał/a opinię: Zakreconaa_19

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna bóg

Zobacz opinie o książce Nie wiesz wszystkiego

Kup książkę Nie wiesz wszystkiego

Pamiętnik lokatorki
Marcel Moss0
Okładka ksiązki - Pamiętnik lokatorki

Julia wierzy, że przeprowadzka do dużego miasta spełni jej marzenia o lepszym życiu. Szybko poznaje mężczyznę, który obiecuje jej szczęśliwą przyszłość...

Mroczne sekrety
Marcel Moss0
Okładka ksiązki - Mroczne sekrety

Dorota od lat żyje pod jednym dachem z mężem[1]despotą, stwarzając na zewnątrz pozory normalności. Kobieta obmyśla w tajemnicy plan uwolnienia się od agresywnego...