Okładka książki - (Nie) żenię się

(Nie) żenię się

Kiedy Róża opłakiwała wizję życia jako stara panna i myślała, że gorzej już być nie może, los postawił na jej drodze kontrolę policyjną. Może i kobieta nie była kierowcą idealnym, ale żeby od razu straszyć odebraniem prawa jazdy? Mimo prób oczarowania Amadeusza, poważnego i zasadniczego policjanta, skończyło się na mandacie, który mocno nadszarpnął jej i tak skromny budżet.

Amadeusz zaczął od rutynowej kontroli, a skończył w wirze szalonych zdarzeń. Jakim cudem ekscentryczna kobieta, która z podejrzanym uśmiechem próbowała uniknąć kary, okazała się być wynajętą przez niego dekoratorką ślubną? Los miał swoje plany. Mężczyzna musiał spędzić z Różą więcej czasu, niż zakładał. Kobieta potrafiła rozbawić go do łez i jednocześnie doprowadzić do szału. Życie tej dwójki zyskało kolory, których wcześniej nie znali.

Ta historia to istna petarda emocji. Pełna absurdalnych sytuacji oraz chwil zapierających dech w piersiach i niebezpiecznie zbliżających się do granicy szaleństwa. Sprawdź, co się stanie, gdy dzikość zetrze się z porządkiem i stabilizacją. Czy Amadeusz odważy się zatrzymać machinę ślubnych przygotowań, nie mając pewności, czy to, co narodziło się między nim a Różą, nie jest tylko chwilowym zauroczeniem?

Kocham bohaterów tej książki! Róża to taka zwariowana kobieta. Silna, z charakterem i pazurem, ale też poczuciem humoru. Amadeusz z kolei to spokojny i stonowany profesjonalista. Rany, ależ on mi się podobał. To w jaki sposób zajmował się Różą, jego troska i walka o każdą chwilę spędzona z kobietą... No coś wspaniałego. Mocno trzymałam za tę dwójkę kciuki i od samego początku im kibicowałam. Może to co robili nie było fair, ale z drugiej strony jestem w stanie ich zrozumieć. Taka chemia między ludźmi nie zdarza się codziennie.

Są żarty, humor i słowne przepychanki. Jest strach i obawa. Jest smutek i żal. Są trudne wybory i konieczność podejmowania ciężkich decyzji. Dylematy i rozterki. Walka między powinnością a uczuciem. Jest nadzieja i wiara w siłę miłości. Miłości, która staje na naszej drodze w najmniej oczekiwanym momencie. Chemia i pożądanie, które jest wręcz namacalne. Ta książka to prawdziwy rollercoaster emocji, który zapewnia czytelnikowi jazdę bez trzymanki.

Miałam tę przyjemność, że poznałam wszystkie książki, które wyszły spod pióra Autorki i jestem oczarowana historiami, które tworzy. Są one pełne emocji i uczuć, ale przede wszystkim są niezwykle życiowe i realne, a przez to jeszcze przyjemniej się je czyta. Tak jest i tym razem. W historii Róży i Amadeusza mam swoje ulubione momenty, które rozbawiły mnie do łez, ale mam też takie, które sprawiły, że w oczach miałam łzy żalu.

"(Nie) żenię się" to komedia romantyczna, która zapada w pamięci, ale też sercu czytelnika. Książkę czyta się niezwykle lekko i szybko, a to za sprawą genialnego stylu jakim operuje Autorka. Wszystko jest tu przemyślane i dopracowane w najmniejszym szczególe. Na pewno prędko o niej nie zapomnę. Dołączy ona do grona książek, do których zbędę z chęcią  wracała.

Osobiście już czekam na kolejne książki od Nathalie K. Flower. A każdemu z całego serca polecam przeczytać historię Róży i Amadeusza. Gwarantuję, że tak samo jak ja pokochacie tę dwójkę. 🖤

Dziękuję Autorce za zaufanie. ❤️

Informacje dodatkowe o (Nie) żenię się:

Data wydania: 2023-09-01
ISBN: 9788367822022
Dodał/a opinię: zaczytanaEdyta

Tagi: komedia obyczajowa

Zobacz opinie o książce (Nie) żenię się

Kup książkę (Nie) żenię się

Bestia i Bestia
Nathalie K. Flower0
Okładka ksiązki - Bestia i Bestia

Daniel swoim wyglądem bardziej przypomina postać z obrazu "Krzyk" Edwarda Muncha niż typowego mężczyznę. Hanna zaś została potwornie okaleczona. Nic dziwnego...

Moi mężczyzni
Nathalie K. Flower0
Okładka ksiązki - Moi mężczyzni

Piękna książka, która zostaje w pamięci. Pisana z perspektywy mężczyzny. Opisuje miłość różnych postaci w książce i każdemu chciałoby się kibicować. Lekko...