(Nie) żenię się Nathalie K. Flower to lekka i przyjemna lektura na zimowe popołudnie .
Fabuła dostarcza czytelnikowi mnóstwo emocji i często wywołuje uśmiech na twarzy . Dodatkowo Autorka pokazała ,że warto w życiu zaryzykować . Często decyzje ,które wydają się trudne mogą okazać się tymi najlepszymi .Ryzyko to nieunikniona część życia, więc powiniśmy się skupić i nauczyć je podejmować.
"Zachowaj wspomnienia, ale żyj dalej . Nigdy nie wiesz, co cię spotka."
Róża Dzika i Amadeusz Mocarz poznali się podczas rutynowej kontroli policyjnej . Kobieta myślała ,że żarcik pomoże jej uniknąć mandatu . Niestety Amadeusz to służbista ,który nie dość że przyznał prawie maksymalną liczbę punktów karnych to jeszcze mandat był bardzo wysoki.
Do tego zakończona kontrola nie będzie ostatnim spotkaniem tej dwójki. Okazuje się ,że kobieta będzie dekoratorką na zbliżającym się ślubie Amadeusza z przyjaciółką z dzieciństwa. Splot kilku wydarzeń zmusza mężczyznę do pomocy Róży. Obydwoje nie wiedzą ,że ta znajomość i rodzące się uczucie może zmienić ich życie .
Czy Amadeusz poślubi swoją narzeczoną ? Czy uczucie do Róży ,jest tym brakującym elementem w życiu mężczyzny ? Czy bohaterowie dokonają słusznych wyborów ?
"Ujrzałam na jego twarzy przerażenie . Cóż ,właśnie zaprzepaściłam jego szansę na zabawę na dwa fronty".
Ach ,co to była za historia .Polubiłam bohaterów i nawet nie wiem kiedy dotarłam do finału tej historii. Autorka potrafi grać na emocjach,podsycając ciekawość i poprawiając humor . Dodatkowo pokazując nam ,że nie warto zamykać się w swojej bezpiecznej przestrzeni nie pozwalając sobie na odrobinę szaleństwa . Takie historie dzieją się wokół nas . Mam nadzieję ,że lektura tej książki nie tylko poprawi czytelnikom humor, ale też zmusi do refleksji i pobudzi do działania . Czasami potrzebujemy przykładu ,aby móc podjąć pewne decyzje i spróbować zmienić swoje życie .
Dajcie się porwać tej historii. Ja osobiście polecam gwarantując Wam świetną lekturę.
Data wydania: 2023-09-01
Kumbrysia
Daniel swoim wyglądem bardziej przypomina postać z obrazu "Krzyk" Edwarda Muncha niż typowego mężczyznę. Hanna zaś została potwornie okaleczona. Nic dziwnego...
To nie jest książka o doskonałych bohaterach, którzy rzucają się na siebie w ekstazie pożądania. To opowieść o szarej codzienności małżeństwa: niedopowiedzeniach...