Okładka książki - Nieboszczyk wędrowny patronujemy

Nieboszczyk wędrowny

Inne wydania:

❓Lubisz książki, których akcja rozgrywa się w miejscu Twojego zamieszkania lub jego pobliżu? ❓

Dlaczego o to pytam? Bo to właśnie zachęciło mnie to sięgnięcia po tę pozycję. No i kot 🐈 ... Belzebub. Diabelski z wyglądu i zachowania jak i jego imię. Możliwość przeczytania historii, widzianej częściowo jego oczami i opowiedzianej jego ... chyba.. pyskiem/ myślami, tak to mogę ująć, no po prostu bezcenne. A co tu się dzieje?

Mamy zbrodnię. A kto mordercą to byś w życiu nie zgadł. Mamy wędrującego nieboszczyka. Wędrującego w dosłownym tego słowa znaczeniu. Że co? Mówisz, że nieboszczyk przecież nie może wędrować? To po tej lekturze zmienisz zdanie. Wierz mi może, oj może. A jego wędrówka. No zdradzę Ci tylko, że się chłopina nazwiedzał 🤭

Mamy świetnie wykreowany wątek kryminalny. Z narkotykami w tle. I nietuzinkowe, barwne postaci. Sympatycznych i młodych właścicieli apteki i domu, który interesuje wszystkich od policji po przestępców. Sąsiadów, równie barwnych i niesztampowych jak oni. Dla których kłopoty to ich specjalność.

No i humor, lekko wisielczy, ale dobry. No mnie się podobał w każdym razie. Humor i w słowie i fabule. Także przed lekturą odwiedzenie toalety wskazane, coby się nie posikać ze śmiechu.

A do tego fajnie poprowadzona fabuła. Niby wszystko, no może prawie wszystko dostajesz na tacy, pardon na kartach książki, ale od lektury trudno się oderwać. Bo chcesz wiedzieć czy oni się dowiedzą, no i czego oni wszyscy szukają i czy odszukają.

Także miłośnicy komedii kryminalnych i czarnego humoru.
Osoby szukające lekkiej, rozrywkowej lektury.
Właściciele i fani kotów. Bierzcie i czytajcie. A ja Wam życzę udanej zabawy 😊

Informacje dodatkowe o Nieboszczyk wędrowny:

Wydawnictwo: Lucky
Data wydania: 2023-04-04
Dodał/a opinię: Zaczytanyzakatek

Tagi: kryminał

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Nieboszczyk wędrowny

Kup książkę Nieboszczyk wędrowny

Wiedźmy na tropie
Małgorzata J. Kursa 0
Okładka ksiązki - Wiedźmy na tropie

Wiedźmy w zmienionym składzie docierają się powoli, choć problemów im nie brakuje. Muszą użerać się z nawiedzającą co jakiś czas agencję Bubuliną, świetną...

Niespodziewany trup
Małgorzata J. Kursa0
Okładka ksiązki - Niespodziewany trup

Zuchwały napad na bank, zamaskowani bandyci, przypadkowi świadkowie . I trup. Policja ma co robić, szczególnie że w tym małym miasteczku niewiele...