Okładka książki - Niekochane

Niekochane

Czy możemy dziedziczyć uczucia i traumy tych, których już z nami nie ma? Czy międzypokoleniowe relacje mogą wpływać na kolejne osoby z rodu? W przypadku naszych bohaterek mogłoby się zdawać, że tak właśnie jest.

Monika Winnicka jest matką 17-letniej, zbuntowanej Poli. Nie ma zbyt dobrego kontaktu ze swoją córką. Prawdopodobnie to przez brak miłości i przykładu ze strony swojej matki (bowiem ojca nie znała) nie wypracowała sobie dobrych relacji z córką. Kiedy dziedziczy dom babki w Gieble, nie zdaje sobie sprawy, że ten spadek może odmienić życie jej i Poli. Zapiski babci Antoniny ukryte w skrzyni na strychu domu, odsłaniają rodzinne tajemnice.

Wszystkie kobiety, bohaterki książki, poczynając od babki Antoniny, poprzez Ninę, Monikę i Polę, nie miały szczęścia w miłości. Żadna z nich nie zaznała tego prawdziwego, odwzajemnionego uczucia namiętności. Przez całe życie czuły się NIEKOCHANE, zarówno pod względem matczynej miłości, jak i tej romantycznej, do mężczyzny. Monika marzy o lepszych relacjach z córką, o spokoju i by być z mężczyzną swoich marzeń. Od wielu lat pała uczuciem do Pana Idealnego, który w rzeczywistości okazuje się nie być takim idealnym.

Czy urok Giebła i starej, uroczej chaty pomoże w poprawie rodzinnych relacji i zdejmie rodzinną klatwę?

"Niekochane" to gorzka opowieść o splątanych losach kobiet jednej rodziny - babki, matki i córki. Wyprawa w przeszłość, do której bohaterka nie chciała wracać, okazała się zbawienna. Znajdziemy tu trudne relacje rodzinne, poszukiwania miłości, drogi do serca najbliższych. Weż tę książkę i wyrusz w podróż pełną wzruszeń i nadziei.

Informacje dodatkowe o Niekochane:

Kup książkę Niekochane

Jeżeli jesteś
Hanna Dikta0
Okładka ksiązki - Jeżeli jesteś

Miłość, która trwa wiecznie Olga wraca do Chorwacji i zamieszkuje w Arbaniji, miejscowości przy Trogirze. Raz w tygodniu spotyka się z Sanją, skrzywdzoną...

To nie może być prawda
Hanna Dikta0
Okładka ksiązki - To nie może być prawda

Przeszłość, która miała pozostać zamkniętym rozdziałem. Spotkanie, które zmienia wszystko. Małgorzata jest kobietą szczęśliwą. Ma pracę, którą...

Opad
Opad