Okładka książki - Nikolaj

Nikolaj

Tom 3 cyklu Psychole

„Nie wierzył, że kiedykolwiek mogła dla niego coś znaczyć. Nie wierzył, że tamto zdjęcie świadczyło o jakiejkolwiek zażyłości. Nie wierzył we własną obsesje i próbował przywołać gniew czy pragnienie ujrzenia ich cierpienia”

„Nikolaj” to książka, która nieodzownie łączy się z książką „Nie ten czas”, więc zanim zaczniecie czytać tą NIKOLAJA, koniecznie przeczytajcie NIE TEN CZAS. W ten sposób, dokładnie zrozumiecie i postaracie się sobie poukładać, tak jak próbuje sobie poukładać, sam główny bohater obu części.

Nikolajowi udaje się przeżyć, o czym nie ma pojęcia zrozpaczona po starcie ukochanego Kamila. Mężczyzna wskutek obrażeń traci pamięć, ale tylko ostatnich dziesięciu lat, nie pamiętając nic, nikogo i niczego, co działo się w jego życiu przez ten czas, jednak gdy niespodziewanie widzi Kamilę, nie rozumiejąc niesamowitego przyciągania i fascynacji, postanawia ją porwać. Kobieta budząc się w niewoli u Nikolaja, zdaje sobie nagle sprawę, że „tamtego” Koli już nie ma, a potwór, który więzi ją i jej córkę, zdaje się być tą samą bestią i tym samym okrutnym mężczyzną, którego już kiedyś miała okazję poznać, i to, z tej najgorszej strony.

Walka serca, rozumu, ale też siły i upokorzeń, to właśnie czeka tą dwójkę, zanim uda się im zrozumieć ich samych. Nie będzie łatwo i prosto, bo niepamięć Nikolaja, może doprowadzić do najgorszego i nieodwracalnego, ale czy na pewno? A może w tej bestii jest jednak, choć odrobina uczucia, które tylko Kamila, wydaje się być zdolna wskrzesić…

Wow, jak to niesamowita historia - umiera nawrócona bestia, żeby zmartwychwstać, ze zdwojonym okrucieństwem we krwi. Walczy ze sobą, ale czasem jego myśli i czyny są tak przerażające, że czytając obawiamy się najgorszego. Ale to co dzieje się z samym Nikolajem, jego walka ze sobą
i jak się wydaje przeciwko sobie, to istny majstersztyk. Aga tak wykreowała tego bohatera, że sama właściwie nie wiem, czy można go kochać, czy raczej powinno nienawidzieć. Jednak jedno jest pewne, jego „zmartwychwstania” na bank ucieszy niejedną duszyczkę, ale też jak zwykle i tu możemy spodziewać się niespodziewanych zwrotów akcji, za które będziecie mieli ochotę na bank „udusić” autorkę.

Reasumując. Cała fabuła wstrząsa. Ale też wzbudza najróżniejsze emocje.Szalenie fascynująco opisane są sceny męskich zbliżeń, natomiast te najmroczniejsze i najbardziej wstrząsające, były dla mnie na tyle trudne, że nie zawahałam się ich ominąć, ale gdyby nie one, nie mielibyśmy przecież takiego bohatera jakim jest Nikolaj.

Ach jego dramatyczną historię jako dziecka, przeżywałam jeszcze raz i gdyby się tylko dało zabić człowieka kilkukrotnie, to ojciec Nikolaja byłby tym, któremu śmierć należałby się co najmniej milion razy.

Cóż mogę więcej dodać, polecam, polecam, polecam!!!

Informacje dodatkowe o Nikolaj :

Kup książkę Nikolaj

Nie ta kobieta
Agnieszka Kowalska - Bojar0
Okładka ksiązki - Nie ta kobieta

Konrad wraca do kraju po trzech latach służby w Legii Cudzoziemskiej. Lecz nie jest już tym samym człowiekiem, co wcześniej. Trzymiesięczna niewola, okrucieństwa...

Nie to miejsce
Agnieszka Kowalska - Bojar0
Okładka ksiązki - Nie to miejsce

Gdy znajdziesz się w niewłaściwym miejscu, o niewłaściwym czasie, konsekwencje mogą być nie do przewidzenia. Mariel jest świadkiem zbrodni. Zgłasza się...