Okładka książki - Nikt

Nikt

Są mroczne, duszne historie, których czytanie wywołuje w czytelniku wybuch emocji od tych najskrajniejszych, aż po zachwyt mimo odpychającej treści. Książka „Nikt” właśnie taka jest. Przesycona brudną, przerażającą treścią trzyma w napięciu od pierwszych stronic, a i po zakończeniu lektury, przez długi czas dochodzimy do siebie i próbujemy dojść do ładu z galopującymi myślami. To powieść dla ludzi o mocnych nerwach, których nie zrazi nic.

Pani Kamila Szolc prowadzi sprawę morderstwa Moniki Maj, którą znaleziono w łazience z podciętymi żyłami. Ktoś chciał upozorować samobójstwo, ale zrobił to bardzo nieudolnie.

Dochodzenie ujawnia powiązanie tego czynu z samobójstwem dziewczyny sprzed roku. Dodatkowo w pobliskim lesie znaleziono na wpół powieszoną nastolatkę, którą udało się odratować.
Podkomisarz próbuje przesłuchać poszkodowana, ale tylko dowiaduje się, że sprawcą jest „NIKT”.

Kto krzywdzi wszystkie te młode kobiety? Czy te sprawy się ze sobą łączą? Dlaczego dochodzi do tych makabrycznych morderstw i czy uda się policji zapobiec kolejnych?

Jestem pod wrażeniem fabuły, która bardzo zaskakuje, budzi odrazę a nawet miałam odruchy wymiotne i byłam wstrząśnięta. Autor umiejętnie kluczy między poszlakami i strzępkami informacji, myli tropy i wywołuje chaos w głowie. Samo zakończenie jest nie do przewidzenia i mega zaskakuje.

Kreacja bohaterów jest genialna. Postaci są silne, charakterne, zepsute do szpiku kości, patologiczne, bezwzględnie. Ten kryminał zawiera w sobie samo zło w najczystszej postaci i porusza trudne i kontrowersyjne tematy.

Jeśli lubicie ten gatunek, nie obawiacie się sięgać po tak wstrząsające, pełne okrucieństwa powieści i chętnie podejmujecie wyzwanie rozwikłania zagadki mordów, to ta pozycja jest idealna dla was. Mnie odrobinę temat przerósł i długo dochodziłam do siebie nie mogąc zasnąć. Nudą tu nie wieje, a intrygi tylko pobudzają wyobraźnię.

Zachęcam do przeczytania, bo do odważnych świat należy. Styl jak i pióro autora jest świetne, powodując, że przez treść się płynie i czas poświęcony książce się nie dłuży. Naprawdę polecam koneserom dobrego kryminału.

Informacje dodatkowe o Nikt:

Kup książkę Nikt

To mnie zabije
Maciej Kaźmierczak0
Okładka ksiązki - To mnie zabije

Kiedy pozycja Matyldy na popularnej platformie streamingowej spada, dziewczyna postanawia zrobić wszystko, by wrócić na szczyt. Do czego się posunie i...

Dziennikarz
Maciej Kaźmierczak0
Okładka ksiązki - Dziennikarz

Brawurowy thriller psychologiczny autora znanego pod pseudonimem Poważny Postczłowiek prowadzącego profil Lepiej nie będzie.Eryk Prus, łódzki dziennikarz...