Okładka książki - Noc, która zmieniła wszystko

Noc, która zmieniła wszystko

Tomasz i Alicja mają czteroletnią córkę. Niestety ich małżeństwo wisi na włosku. Każdy dzień pełen jest słownych przepychanek, kłótni i pretensji. Wszystko komplikuje się jeszcze bardziej, gdy podczas spaceru w lesie Tomek poznaje tajemniczą Idę. Rozpoczyna się okres ich potajemnych spotkań pełnych długich rozmów.

Czy Tomek i Ala zdołają się dogadać? Czy zawalczą o to małżeństwo? Czy ich deklaracja miłości nadal ma jakieś znacznie? Którą z kobiet wybierze mężczyzna? A może los już zdecydował za niego?

Idealna rodzina, żona, cudowna córeczka, pies, piękny dom, własna firma. Na pozór idealne życie. Jednak pozory często mylą. Trudne relacje i bolesne decyzję. Chęć zmiany. Walka i troska. Bolesna przeszłość i szokująca prawda. Radość i nadzieja. Miłość, namiętność i pożądanie. Małżeństwo, w któremu się nie układa, które ma problemy i które się poddało. Ludzie, którzy kiedyś się kochali, teraz ranią się nawzajem na każdym kroku, zarówno słowem jak i czynem.

Książka przedstawia życiowe i bardzo realistyczne sytuacje, które mogą spotkać każdego z nas. Poznajemy w niej ludzi takich jak my.

Całość pisana jest z dwóch perspektyw, przed nocą, która zmieniła wszystko i po nocy, która zmieniła wszystko. Początkowo trzeba się na tym skupić, bo można mieć wrażenie, że gubimy wątek,  jednak im dalej czytamy, tym bardziej sprawy stają się jasne i wszystko zaczyna się wyjaśniać. Dosłownie się ją pochłania. Autorka napisała tą historię w naprawdę dobrym stylu, dzięki czemu całość wciąga, zmusza do refleksji i ciekawi co będzie dalej z małżeństwem Tomka i Ali. No i co z Idą. Muszę przyznać, że zakończenie mnie zaskoczyło. Takiego obrotu się nie spodziewałam. Miałam pewne domyślania, ale jeden moment całkowicie mnie zszokował. Aż chciałoby się poznać dalszy ciąg.

"Noc, która zmieniła wszystko" to książka, która zmusza do przemyśleń, zostawia w głowie ślad. Wiem, że na długo ją zapamiętam. Zajmuje ona w moim sercu szczególne miejsce i zdecydowanie chętnie będę do niej wracać, mimo że jej treść nie jest lekka i łatwa. Książka, która jak żadna inna, którą do tej pory miałam przyjemność czytać, była mi tak bardzo bliska, z którą mogłam się tak mocno utożsamić.

Zarówno w trakcie czytania jak i po skończeniu bardzo dużo myślałam. Wyciągnęłam dużo wniosków, otworzyłam się na nowe rzeczy, dużo zrozumiałam. To jest ta książka, którą ja naprawdę szczerze, świadomie i z całego serca każdemu polecam. Uwierzcie, że warto ją przeczytać. Brawo dla autorki za napisanie tak pouczającej i wartościowej historii.

Dziękuję Nathalie K. Flower za możliwość poznania historii Tomka.

Informacje dodatkowe o Noc, która zmieniła wszystko:

Data wydania: 2023-05-19
Tytuł oryginału: Noc, która zmieniła wszystko
Język oryginału: Polski
Dodał/a opinię: zaczytanaEdyta

Tagi: love

Zobacz opinie o książce Noc, która zmieniła wszystko

Kup książkę Noc, która zmieniła wszystko

Moi mężczyzni
Nathalie K. Flower0
Okładka ksiązki - Moi mężczyzni

Piękna książka, która zostaje w pamięci. Pisana z perspektywy mężczyzny. Opisuje miłość różnych postaci w książce i każdemu chciałoby się kibicować. Lekko...

Kolejny raz
Nathalie K. Flower0
Okładka ksiązki - Kolejny raz

Kontynuacja "Jeszcze raz". Adrianna kolejny raz boleśnie sobie uświadamia, że historia może się powtórzyć. To powoduje, że znów zatapia się w swoim cierpieniu...